Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP

Veliki kiks Turske, Hrvatska “slomila” Maltu u drugom poluvremenu, poraz Crne Gore

Norveška je savladala Crnu Goru u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Podgorici rezultatom 1:0 zahvaljujući golu Alexandera Sorlotha u 35. minutu

Fudbalske reprezentacije Turske i Latvije igrale su večeras neriješeno (3:3) u Istanbulu, Hrvatska je pobijedila u meču protiv Malte 3:0, dok je Norveška savladala Crnu Goru (1:0) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022, javlja Anadolu Agency (AA).

Na samom početku meča na stadionu Ataturk u Istanbulu, u drugom minutu, Kenan Karaman donio je prednost Turskoj. Prednost je pojačao i Hakan Calhanoglu u 33. minutu.

Samo dva minuta kasnije, u 35. minutu rezultat je za Latviju promijenio Roberts Savalnieks, te je prvo poluvrijeme završeno sa 2:1.

U drugoj polovini utakmice, u 52. minutu Burak Yilmaz dao je treći gol za reprezentaciju Turske, a u 58. minutu Roberts Uldrikis za Latviju.

Za Latviju je izjednačio Davis Ikaunieks u 79. minutu, te je meč završen rezultatom 3:3.

U utakmici između domaćina Hrvatske i Malta, za reprezentaciju Hrvatske prednost su postigli Ivan Perišić u 62. minutu, ali i Luka Modrić u 76. minutu.

Posljednji gol za Hrvatsku dao je Josip Brekalo u završnici utakmici, te je Hrvatska odnijela pobjedu rezultatom 3:0.

Srbije je pobijedila Azerbejdžan rezultatom 2:1, a oba gola za reprezentaciju postigao je Aleksandar Mitrović.

Norveška je savladala Crnu Goru u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Podgorici rezultatom 1:0 zahvaljujući golu Alexandera Sorlotha u 35. minutu.

Norveška je u prvom poluvremenu bila bolji rival, imala više loptu u posjedu, djelovala opasnije i zasluženo povela. “Sokoli” su u prvih 45 minuta najbolju priliku imali preko Uroša Đurđevića u 25. minutu, kojem je Rune Jarštajn odbranio udarac.

U drugom dijelu Crna Gora je krenula ofanzivnije i već u 49. minutu imala veliku šansu – Adam Marušić je centrirao, Stevan Jovetić glavom šutirao, ali je golman Norveške odbranio.

Jovetić je bio najopasniji igrač, imao je nekoliko šansi, ali nije uspio i večeras da zatrese mrežu. Osim njega dobru priliku imao je Stefan Savić u 75. minutu, ali je Jarštajn ponovo bio na pravom mjestu.

Nakon tri odigrana meča Crna Gora i Norveška imaju po šest bodova.

Kvalifikacije se nastavljaju prvog septembra, kada će Crna Gora gostovati Turskoj, dok Norveška na svom terenu igra sa Holandijom.

Fudbaleri Belgije ubjedljivo su pobijedili Belorusiju i to rezultatom 8:0.

Fudbalska reprezentacija Slovenije u trećem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo doživela je poraz od Kipra. Utakmica je odlučena u 42. minutu kada je Ioannis Pittas postigao gol.