BiH

zahtjev iz FBiH

Sastanak Tegeltije sa premijerima entiteta: Moguće zatvaranje granica?

31/03/2021

Govoreći o današnjem sastanku sa premijerima RS i FBiH Radovanom Viškovićem i Fadilom Novalićem, Tegeltija je rekao da će glavna tema biti epidemiološka situacija, te moguće zatvaranje granica, odnosno uvođenje PCR testa za ulazak u BiH

Za danas je planiran sastanak predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije, federalnog premijera Fadila Novalića i premijera RS Radovana Viškovića.

Jedan od povoda je i zaključak sastanka premijera Novalića s kantonalnim premijerima da se od Vijeća ministara traži hitno pokretanje aktivnosti za nabavku vakcina jer su neki proizvođači kao što je Pfizer jasno rekli da pregovaraju samo s državama.

Međutim, biće govora, između ostalog, i o uvođenju PCR testa za ulazak u BiH. To je potvrdio i predsjedavajući Vijeća ministara.

Govoreći o današnjem sastanku sa premijerima RS i FBiH Radovanom Viškovićem i Fadilom Novalićem, Tegeltija je rekao da će glavna tema biti epidemiološka situacija, te moguće zatvaranje granica, odnosno uvođenje PCR testa za ulazak u BiH.

“Vijeće ministara je spremno pripremiti tu odluku, u ovom trenutku taj zahtjev postoji samo iz FBiH. Što se tiče uskršnjih praznika, želimo da pošaljemo poruku da se kafići i restorani zatvore”, rekao je Tegeltija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.