Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogometni Kup BiH

Velkoski donio pobjedu Sarajevu, Zrinjski revanš čeka s golom minusa

zrinjski sarajevo

U drugom poluvremenu Zrinjski je preuzeo kontrolu nad loptom, međutim nije uspijevao probiti odbranu Sarajeva

Fudbaleri Sarajeva savladali su Zrinjski s 1:0 u prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, odigranom na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Sarajevo je početkom meča imalo inicijativu i posjed lopte, a to je rezultiralo s nekoliko izglednih prilika za izabranike Husrefa Musemića. Takva igra isplatila se aktuelnom lideru bh. prvenstva već u 9. minutu susreta, kada je u šesnaestercu gostiju pao Mersudin Ahmetović, a s bijele tačke precizan bio Krste Velkoski.

I nakon postignutog gola igrači “bordo” tima su nastavili vršiti pritisak na protivnika, dok s druge strane Mostarci nisu uspjevali organizovati napade.

Tek nakon dvadesetak minuta igre Zrinjski je počeo ozbiljnije napadati. Mostarci su do 30. minuta u nekoliko navrata zaprijetili golmanu Kovačeviću, ali promjene rezultata nije bilo.

U drugom poluvremenu Zrinjski je preuzeo kontrolu nad loptom, međutim nije uspijevao probiti odbranu Sarajeva. Prvu ozbiljnu priliku u drugom poluvremenu Mostarci su imali u 51. minutu nakon lošeg dodavanja Kovačevića, međutim nisu iskoristili šansu.

Sarajevo je nakon dvadesetak minuta igre u drugom poluvremenu ponovo preuzelo kontrolu nad posjedom lopte, a Zrinjski je pokušavao iznenaditi protivnika kontranapadima i u nekoliko navrata je zamalo uspio u tim namjerama.

Odličnu situaciju imali su aktuelni prvaci BiH u 71. minutu kada je Bekić izašao sam pred golmana Kovačevića, koji ipak brani njegov udarac.

Deset minuta prije kraja meča, u posljednjoj pravoj prilici, Sarajevo je preko Hebibovića moglo doći do drugog pogotka, ali igrač “bordo” kluba je promašio loptu.

Rezultati prvih susreta četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine:

Zvijezda – Tošk 0:2
Sarajevo – Zrinjski 1:0
Široki Brijeg – Borac 2:1

5. marta: Sloga – Klis (15.00)

Uzvratni susreti na rasporedu su 13. marta.