Fudbal

Potvrđeno iz kluba

Velkoski udaljen iz prvog tima Sarajeva, pokazao nepoštovanje prema treneru

03/05/2022
Foto: FK Sarajevo

Taj gest nije primjeren bilo kojem fudbaleru FK Sarajevo, a posebno kapitenu koji treba biti primjer ostalim igračima

Fudbalski klub Sarajevo danas je saopćio da je Krste Velkoski udaljen iz prvog tima.

Oglasio se bordo klub zvaničnim saopćenjem, a u njemu je objasnio uzroke ovakve odluke rukovodstva. Makedonski fudbaler je, kako kažu, na poluvremenu posljednje utakmice s Borcem (0:1) pokazao nepoštovanje prema treneriu Aleksandru Vasoskom i saigračima.

Neprimjereno je reagovao nakon što je saznao da će ga Vasoski ostaviti u svlačionici nakon što je odigrao loše prvo poluvrijeme.

“Menadžment FK Sarajevo obavještava navijače i cjelokupnu javnost da je zbog kršenja klupske discipline pokrenut disciplinski postupak protiv Krste Velkoskog. Fudbaler je ranije ove sezone usmeno upozoren zbog nediscipline i narušavanja atmosfere u ekipi, a klub je nakon utakmice protiv Borca odlučio zvanično pokrenuti postupak protiv njega.

Velkoski je neprimjereno reagovao i iskazao nepoštovanje prema treneru i saigračima na poluvremenu utakmice u Banja Luci, nakon što je saznao da je trener odlučio izvršiti izmjenu i ostaviti ga u svlačionici. Taj gest nije primjeren bilo kojem fudbaleru FK Sarajevo, a posebno kapitenu koji treba biti primjer ostalim igračima.

Napadač je udaljen iz trenažnog procesa prvog tima u „Trening centru Sarajevo“ u Butmiru, ima obavezu trenirati individualno i do daljnjeg neće biti u konkurenciji za utakmice.

Velkoski je ove sezone upisao ukupno 24 nastupa u svim takmičenjima, a jedini gol postigao je u polufinalu Kupa BiH protiv Igmana”, navodi se u objavi kluba s Koševa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.