Velšani znaju da ih čeka “pakao”: Biće teško

Wales Training

Reprezentacija Velsa do sada nikada nije igrala na Evropskom prvenstvu, a svoj put u Francusku može planirati ako u subotu pobijedi, ili odigra neriješeno, sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

Velšanima može odgovarati i poraz u Zenici, ako Izrael ne pobijedi Kipar.

Ekipa Chrisa Colemana već je propustila prvu “meč loptu” prošlog mjeseca kada je na domaćem terenu remizirala sa Izraelom (0:0).

[yuzo_related]

Velšani znaju da ih u Zenici čeka teška utakmica, posebno zbog činjenice da naša selekcija mora pobijediti ako želi ostati u igri za odlazak u Francusku.

“Ovo je najteže gostovanje do sada, znamo da će Bosna i Hercegovina odigrati najbolje što može jer ova utakmica za njih je biti ili ne biti. Moramo biti koncentrisani u odbrani i tražiti svoju šansu iz kontra napada”, rekao je David Edwards, veznjak Wolverhamptona.

Vels do sada nikada nije pobijedio Bosnu i Hercegovinu (dva remija i poraz), što zna i Gareth Bale koji se nada da će pobjeda doći u najvažnijem trenutku za njegovu selekciju.

“Svi smo spremni za sutrašnji meč. Zajedno smo šest godina i želimo da naplatimo sav trud koji smo uložili”, rekao je napadač Real Madrida.

Navijači Velsa se nadaju da će Zmajevi možda biti lišeni usluga Edina Džeke čiji je nastup neizvjestan zbog povrede koljena, ali ih raduje suspenzija Muhameda Bešića koji je u prvom meču “uništio” Garetha Balea.