Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ventura: Neću podnijeti ostavku

ventura

Nogometna selekcija Italije nije se uspjela kvalificirati na Svjetskog prvenstvo.

Nakon dvije utakmice baraža sa Švedskom, Italija je izostala sa svjetske smotre rezultatom 1:0 iz dva meča.

– Neću dati ostavku jer nisam razgovarao s predsjednikom saveza. Susrest ćemo se u sljedećim danima, raspraviti o svemu i onda vidjeti. Moramo pričati o puno stvari. Do play-offa stvari su izgledale dobro, a nismo imali sreće da im postignemo pogodak. Izvinjavam se Italijanima, ali samo za rezultat, ne i igru – rekao je selektor Italije Giampiero Ventura.

Ventura je sa 69 godina postao najstariji selektor Italije ikad nakon što je preuzeo selekciju od Antonija Contea poslije Euro 2016. Odlično je krenuo u kvalifikacijama s pet pobjeda u šest utakmica, remizirao tek sa Špancima. Ali kritike su krenule nakon 3:0 poraza u Madridu, a onda se dogodio još i remi s Makedonijom. Konačni pad Venture dogodio se u posljednja četiri dana kada je ‘azzurre’ bez Rusije ostavila Švedska.

Italija navodno kreće u potragu za novim selektorom, a kao najizgledniji kandidat za Venturinog nasljednika kotira Carlo Ancelotti, a od ostalih imena spominju se još Antonio Conte, Gian Piero Gasperini, Maurizio Sarri, Luigi Di Biagio, Roberto Mancini, pa čak i trener Juventusa Massimiliano Allegri, prenosi ‘Goal’.