Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džeko: Oni koji bi da mi sude, ništa ne znaju

dzeko12

U razgovoru za Kicker kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko dotakao se mnogih tema, a konstatovao je između ostalog da nijedan igrač danas ne bi trebao biti vrijedan 222 miliona eura.

Naveo je i da se prije šest godina vrhunski napadač mogao kupiti za 30 miliona eura, dok klubovi danas za defanzivce plaćaju po 50 miliona eura.

Usporedio je Seriju A sa drugim vrhunskim ligama, posebno s Bundesligom i Premiershipom, gdje je ranije igrao.

– Najviše je uravnotežena engleska liga. Uvijek je više ekipa u utrci za naslov. S druge strane u Bundesligi Bayern je najveći favorit i gotovo uvijek osvaja. Premier liga je najbolja, možda ne iz taktičke tačke gledišta, ali je uvijek neizvjesno i igra se totalni fudbal. U Italiji se više radi na taktici, rekao je Džeko, dodajući da je u Italiji istvario napredak i naučio neke stvari koje se ne mogu naučiti nigdje drugdje. Najavio je predstojeći gradski derbi protiv Lazija.

– Oni koji to nisu doživjeli teško razumiju kakva je to utakmica. Ako pobijediš za navijače, tvoj život postaje puno ljepši. Navijači više ne protestuju, pa ću vjerovatno doživjeti najbolju atmosferu do sada jer je ranije bilo tužno igrati na polupraznom stadionu, kazao je.

AKTUELNO Miske oprostio Kodri?

Osvrnuo se i na kritike koje je u prošlosti dobijao, te naglaiso da nije želio napustiti Rim nakon prve godine.

– Ukoliko me saigrač kritikuje, prihvatim to, ali mnogi ljudi su mi sudili koji ne razumiju ništa. Ignorišem te kritike. I u Manchester Cityju sam imao loš početak. Mogao sam napustiti klub nakon prve godine, ali nisam odustao i moja porodica i ja se ovdje osjećamo lijepo, rekao je Džeko.