Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veoma dobar meč na Mundijalu: Japan i Senegal podijelili bodove

RUSSIA SOCCER FIFA WORLD CUP 2018

Fudbaleri Japana i Senegala podijelili su bodove u susretu 2. kola grupe H Svjetskog prvenstva odigravši 2:2 na Central stadionu.

Senegalci su mnogo bolje otvorili susret i bili su veoma ofanzivni u uvodnim minutama meča, pa im se to isplatilo u 11. minuti kada je Sadio Mane pogodio za vodstvo. Golman Japana je nakon jednog udarca veoma slabo reagovao i odbio je loptu do Manea koji je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i zatresao mrežu Japanaca. I nakon toga su Senegalci bili nešto bolji prije nego što se ušlo u mirniji period meča.

Tako je bilo sve do 34. minute kada je Japan izjednačio. Nagatomo se sjajno snašao u šesnaestercu Senegalaca i dodao do Inuija koji pogađa suprotni ugao i donosi izjednačenje svojoj reprezentaciji. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

Drugo poluvrijeme je počelo mirno, nije bilo većih šansi na obje strane sve do 64. minute kada je Inui bio u velikoj prilici, ali je njegov sjajni šut završio na prečki umjesto u golu. Ipak, Senegalci su bili ti koji su više pokušavali i bili nešto dominantniji te su uspjeli ponovo da dođu do prednosti u 71. minuti kada je Sabaly ubacio, a desni bek Wague pogodio za 2:1.

Ipak, nije se dugo čekalo na novo izjednačenje. Igrao se 78. minut kada je golman Senegala N'Diayje napravio veliku grešku, a Honda pogodio za novo poravnanje.

Do kraja susreta nijedna ekipa nije htjela puno da rizikuje jer bi ih eventualni poraz mogao skupo koštati te nije bilo većih šansi pa je do kraja ostalo 2:2.

Sada obje reprezentacije imaju po četiri boda i čekaju ishod večerašnjeg susreta Kolumbija-Poljska. Te dvije reprezentacije su za sada bez bodova.