“Vezuve, operi ih vatrom”: Prekid na Olimpicu obilježio 23. kolo Serije A

lazio lulic napoli

I nakon 23. kola italijanske Serie A vrh tabele drži Napoli koji je sa slavio na gostovanju kod Lazija u Rimu, dok je Juventus s pobjedom 1:0 protiv Genoe ostao dva boda iza Napolitanaca.

Burno je bilo na derbiju Lazija i Napolija na Olimpicu. Gosti su lako došli do pobjede 2:0 golovima Higuaina i Callejona, no susretu je umalo prekinut zbog navijačkih nereda.

U jednom trenutku sudac je zaustavio utakmicu zbog rasističkih ispada navijača, a posebno su se isticali Lazijevi koji su goste vrijeđali po regionalnoj osnovi, što je u Italiji dosta često u sudarima Sjevera i Juga. S tribina su se čule i rasističke uvrede na račun Napolijeve zvijezde Koulibalyja.

“Vezuve, operi ih vatrom”, “Mrzim Napoli” bile su neke od poruka Lazijevih navijača rivalima iz Napulja.

Senad Lulić igrao je svih 90 minuta u dresu Lazija.

Fiorentina se mučila za pobjedu protiv davljenika Carpija, iako je već u 2. minuti imala vodstvo nakon gola Valera. Lasagna je izjednačio u 73. minuti i gosti su čuvali bod sve do sudačke nadoknade. U 93. minuti Zarate je pogodio za konačnih 2:1.

Milan je s 2:0 slavio kod Palerma. Milan je poveo u 19. minuti golom Bacce, a Niang je iz penala u 33. potvrdio tri boda.