Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik nsbih-a

Zeljković najavio formiranje reprezentacije RS-a? “Imamo neku ideju za juni”

Banja Luka: Borac nakon deset godina prvak BiH
23.05.2021., Gradski stadion, Banja Luka (BiH) – Nogometni klub Borac, nakon vise od godinu dana bez publike, pred svojim navijacima docekuje Tuzla City, a "crveno-plavi" bi pobjedom, kolo prije kraja, osigurali titulu prvaka BiH, drugu u povijesti kluba. U prodaju je pusteno 3.000 ulaznica, a navijaci su rasporedjeni na sve tri tribine, uz postovanje epidemiloskih mjera. Medju VIP gostima su pored Vice Zeljkovica, doskoranjeg predsjednika Borca, pristutni i Milorad Dodik, Zeljka Cvijanovic, Vlado Djajic, ali i folk pjevac Halid Muslimovic."n"nPhoto: Dejan Rakita/PIXSELL

Izvršni odbor FS RS će na sjednici zakazanoj za 12. februar razmatrati prijedloge o selektoru i članovima stručnih štabova za sve uzrasne kategorije

Reprezentativne selekcije bh. entiteta Republika Sprska trebale bi se pojaviti na terenu u 2023. godini, u kojoj će biti organizovano nekoliko akcija na domaćem terenu, ali i inostranstvu.

Kako piše portal Srpskainfo, Izvršni odbor FS RS će na sjednici zakazanoj za 12. februar razmatrati prijedloge o selektoru i članovima stručnih štabova za sve uzrasne kategorije.

“Razmišljamo u tom pravcu i veoma brzo ćemo razgovarati na tu temu. Sredinom februara imaćemo i sjednicu Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske na kojoj ćemo utvrditi neke stvari i organizovati reprezentativne selekcije u svim uzrastima, uključujući i seniorsku” rekao je Vico Zeljković, a piše Srpskainfo te dodao:

“Treba da imenujemo i sve selektore, odnosno stručne štabove svih reprezentacija. Radićemo i na reorganizaciji kalendara takmičenja, koji treba da bude podudaran sa istim aktom na nivou Fudbalskog saveza BiH. Imamo i jednu ideju za juni, o kojoj ćemo govoriti kada za to dođe vrijeme” izjavio je predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Izvršni odbor FS BiH je 2008. godine dao saglasnost za odigravanje prijateljskog meča U21 selekcije Srbije i RS. FIFA je potom FS RS zabranila odigravanje ovog duela.

Reprezentacija RS-a odigrala je tri međunarodna duela, protiv selekcije grčkog grada Kavala na turniru u Bosanskoj Gradiški, a 2001. godine imala je turneju u Njemačkoj, gdje se sastala s amaterima minhenskog Bayerna (“B” tim) i drugoligaša, Schweinfurta 05.