Vikend u nižim ligama RS: Jedan sudija završio u bolnici, drugog davio predsjednik kluba

rs druga liga

Masovne tuče, napadi na sudije i prekid meča u Brozanom Mejdanu obilježili su vikend u nižim fudbalskim ligama Republike Srpske.

Na utakmici 10. kola regionalne lige Grupa Zapad između Brda i Kladara odigranoj u Hambarinama došlo je do fizičkog obračuna gdje je najdeblji kraj izvukao mladi arbitar iz Prnjavora Slaviša Jovanić.

Naime u 35. minutu kod rezultata 1:0 za Brdo Jovanić je dosudio kazneni udarac za domaćina.

Tada nastaje pravi stampedo prema arbitru iz Prnjavora, a prednjačili su Ostoja Došlov i Nemanja Janković koji su ga udarali po licu, grudima, leđima, iza vrata…..

I ostali fudbaleri Kladara uputili su bujicu pogrdnih riječi na račun arbitra iz Prnjavora.

Utakmica je prekinuta iako sudija nije svirao kraj, jer nije bio u stanju to da napravi. Prema nezvaničnim informacijama, Jovanić je završio u Kliničkom centru u Prijedoru na odjelu hirurgije i nije životno ugrožen, ali je pretrpio velike povrede, piše portal Pravda BL.

Sudija Radenko Milovanović iz Vlasenice preživio je horor na utakmici 10. kola Regionalne lige RS, grupa Istok, koja je odigrana proteklog vikenda u Lokanju, gdje su se sastali istoimena domaća ekipa i Čelopek (1:2).

Naime, po završetku utakmice, predsjednik domaće ekipe Radislav Janković najprije je uhvatio za vrat glavnog arbitra, da bi ga potom glavom udario u lice.

Sav krvav, Milovanović se uspio nekako spasiti.

Policijska patrola je stigla po završetku incidenta, a sudija Milovanović je izjavio dao u Policijskoj stanici u Kozluku, te se obratio za medicinsku pomoć u Domu zdravlja u Zvorniku.

Još jedna ružna slika sa terena Republike Srpske dolazi nam iz Bronzanog Majdana, gdje su u derbiju kola Područne
lige Banja Luka sastali se Gomionica i Krajina.

Utakmica je prekinuta u 54. minutu kod vodstva gostiju iz “Rosulja” (0:1), a razlog je napad na sudiju Nikolu Pećanca.

Nakon crvenog kartona igraču Gomionice Nemanji Kopanji, nezadovoljan odlukom Pećanca, Kopanja ga udara, a to isti čini još jedan član Uprave tima iz Bronzanog Majdana, koji aperkatom šalje arbitra na zemlju.

Nakon toga na teren ulaze navijači Gomionice, a Pećancu je ostalo samo da prekine meč!