Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Višća i društvo su bili sjajni, ali nećemo ih gledati u Ligi prvaka (VIDEO)

visca-adebayor

Fudbaleri Galatasaraya novi su šampioni Turske. Galata je u posljednjem kolu slavila na gostovanju kod Goztepea rezultatom 0:1 i s tri boda više od Fenera i Basaksehira proslavila osvajanje trofeja.

Jedini gol na utakmici postigao je Gomis u 66. minuti susreta. Galata je tako s trona skinula Bešiktaš, koji je ranije izgubio šanse za odbranu titule.

Basaksehir je preokretom sa 3:2 savladao Kasimpasu, a dva pogotka postigao je Adebayor, dok je strijelac jednog gola i dvostruki asistent bio naš Edin Višća.

Višća i društvo uprkos pobjedi i fantastičnoj sezoni, ostali su bez Lige prvaka praktično u samoj završnici sezone. Nastup u kvalifikacijama najjačeg klupskog takmičenja na svijetu ukrao im je Fenerbahče koji s 3:2 savladao Konyaspor i tako s istim brojem bodova (72), ali boljom gol razlikom i međusobnim omjerom, ugrabio drugu poziciju.

Bešiktaš je sezonu završio kao četvrti i igraće u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U posljednjem kolu Bešiktaš je pred svojim navijačima torpedovao Sivasspor.

Iz lige ispadaju Osmanlispor Avdije Vršajevića, Gencerbirligi i Karabukspor.