Europa liga

Višća strijelac u porazu Bašakšehira od Sporting Lisabona

visca

Gol nade za turski klub je postigao upravo bh. reprezentativac

U jednom od derbija šesnaestine finala Evropa lige Sporting u Lisabonu rezultatom 3:1 savladao je Basaksehir, a gol nade za istanbulski tim postigao je bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višća, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvim mečevima šesnaestine finala večeras je počela završnica najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja u fudbalu, a u utrci za trofej Evropa lige ostala su 32 kluba.

Među najzanimljivijim večerašnjim duelima bio je duel portugalskog Sportinga i turskog viceprvaka Basaksehira. Portugalski tim je već u prvom poluvremenu imao prednost od 2:0, a početkom drugog poluvremena došao je i do visoke prednosti od 3:0. Gol za Basaksehir postigao je Višća u 77. minuti meča sa bijele tačke.

Završeno je još sedam utakmica šesnaestine finala i to Getafe (ESP) – Ajax (NED) 2:0, Copenhagen (DEN) – Celtic (SCO) 1:1, CFR Cluj (ROU) – Sevilla (ESP) 1:1, Club Brugge, (BEL) – Manchester United (ENG) 1:1, Ludogorets (BUL) – Internazionale Milano (ITA) 0:2, Eintracht Frankfurt (GER) – Salzburg (AUT) 4:1 i Shakhtar Donetsk (UKR) – Benfica (POR) 2:1.

U terminu od 21 sat počinju mečevi Wolfsburg (GER) – Malmö (SWE), Roma (ITA) – Gent (BEL), Rangers (SCO) – Braga (POR), Wolves (ENG) – Espanyol (ESP), Bayer Leverkusen, (GER) – Porto (POR), APOEL (CYP) – Basel (SUI), Olympiacos (GRE) – Arsenal (ENG) i AZ Alkmaar (NED) – LASK (AUT).

Uzvratni mečevi šesnaestine finala na rasporedu su u naredni četvrtak, izuzev meča Braga-Rengers koji se igra u srijedu. U petak će biti žrijeb na kojem će biti određeni parovi osmine finala Evropa lige.

Finale Evropa lige igrat će se 27. maja na stadionu u poljskom Gdansku.