“Pijani smo kao mace”: Više od pola miliona ljudi u Zagrebu dočekalo “vatrene”

Baklje

Neopisive scene vladaju na dočeku hrvatskih nogometaša koji su se vratili sa Svjetskog prvenstva nakon najvećeg uspjeha u historiji hrvatskog nogometa.

Igrači su stigli na Trg bana Jelačića i izašli pred više od 250 hiljada navijača.

Na ulice Zagreba izašlo je više od pola miliona građana kako bi pozdravili doprvake svijeta, a u središtu Zagreba, na i oko Trga bana Jelačića reprezentaciju je dočekalo oko 250 hiljada ljudi.

Nakon što su se popeli na puštena je hrvatska himna koju su u isti glas otpjevali i navijači i nogometaši.

Potom su na scenu došli Mladen Grdović i nogometaši. Naravno, cijeli trg pjeva ‘Nije u šoldima sve’.

“Hvala vam svima, proveselite se večeras”, poručio je s pozornice Ivan Perišić.

“Mislim da je večeras jako teško pričati. Puno je ljepše gledati i uživati. Hvala što ste prepoznali da smo ostavili srce u Rusiji. Neka ova večer i SP ostanu svima nama u najljepšem sjećanju. Iznad svih – Hrvatska!”, kazao je Šime Vrsaljko.

Mateo Kovačić otkrio je zašto su u Vatreni u odličnoj formi nakon skoro šest sati vožnje.

– Pijani smo kao mace!

“Neću dužiti, volimo vas, hvala na svemu”, rekao je Domagoj Vida, a nastavio je Mateo Kovačić riječima: “Svaka čast momcima, ali i vama. Vi ste svjetski prvaci.”

Navijačima se obratio i Ante Rebić: “Ja nisam od velikih riječi, hvala na prekrasnom dočeku, ponosni smo na vas, uživajmo svi.”

Luka Modrić je u kratkom obraćanju kazao da je “ostvaren san”, zahvalivši se na dočeku. Nadovezao se Danijel Subašić koji je kazao: “Nismo ovo očekivali, kapa do pada. Uživajmo svi skupa večeras.”

Marcelo Brozović je dodao: “Dobra večer Hrvatska. Hvala što ste došli u ovakvom broju, nismo to očekivali. Nadamo se da nije zadnji put.”

Dejan Lovren je uzeo mikrofon i rekao: “Ovo samo mi Hrvati možemo napraviti.”

Pred okupljene je na kraju izašao i selektor Zlatko Dalić koji je istakao da je teško naći riječi u tom momentu.

“Nemam riječi. Nismo u Rusiji igrali za sebe, nego za obitelj, za vas, za cijelu Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH, u dijaspori, i za naše branitelje. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni ove šahovnice. Nismo prvaci svijeta, ali smo viceprvaci. Vi ste prepoznali da smo dali sve od sebe. Ovi dečki su s ponosom nosili ovaj dres. Mi smo dali sve od sebe, ali i vi ste dali sve od sebe. Iznad svih – Hrvatska”, rekao je Dalić.

U priloženom videu gledajte uživo doček u Zagrebu.