Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vitez se vadi na rezervnom timu Širokog

slaven musa

Široki Brijeg će danas od 17.00 sati na stadionu Pecara ugostiti Vitez u sklopu osmog kola Lige za prvaka. Plavo-bijeli su zatražili da susret s Vitežanima odigraju već danas kako bi ekipa imala dan više odmora za revanš susret finala Kupa BiH koji je na rasporedu u srijedu (20.00 sati) na istom stadionu.

– Danas kad smo blizu cilja u Kupu, moramo čuvati svježinu tima, a igrači koji dobiju priliku mogu se nametnuti i postati važni za buduće utakmice. Ovo je test za njih, vjerujem u dobru utakmicu, izjavio je trener Goran Sablić.

Danas će na teren istrčati kombinovani sastav u kojemu bi trebao biti Matej Sivrić koji nema pravo nastupa u Kupu te Luka Menalo koji će propustiti revanš susret finala zbog tri žuta kartona.

Slaven Musa na drugoj strani ne može računati na Ivana Stanića, a u tim će se vratiti Hodžurda, Livaja i Barišić što će za razliku od nedavne utakmice protiv Čelika biti potpuno novi tim.

– Moramo pobijediti! Igrači su svjesni koliko je današnji važan meč za Vitez. Nadam se da će motiv biti na našu stranu, izjavio je Musa.

Pravdu će danas dijeliti Zoran Soknić iz Istočnog Sarajeva, sa pomoćnicima Markom Perićem iz Mostara i Igorom Radakovićem iz Prijedora. Četvrti sudija je Irfan Peljto iz Sarajeva, a delegat Ramiz Omanović iz Bihaća.