Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vječiti derbi Sarajeva i Želje večeras od 20 sati u Foči

aa_picture_20150731_5967388_web

Utakmicom u 16 sati na Gradskom stadionu u Foči danas će i zvanično početi 11. međunarodni omladinski turnir „Football Friends“.

Voljom žrijeba odlučeno je da turnir otvore jedini učesnici svih dosadašnjih nadmetanja, beogradska Crvena zvezda i domaća Sutjeska. Od 17:30 sati na programu je meč između Olimpije i Vojvodine, nakon čeka će uslijediti svečano otvaranje.

aa_picture_20150731_5967389_web

Od 19:15 sati meč će odigrati prošlogodišnji finalisti Rijeka i podgorička Budućnost, a žrijeb je odlučio da se od 20 sastanu stari ljuti gradski rivali Sarajevo i Željezničar.

Predstavnici i treneri svih osam klubova iz pet bivših jugoslovenskih republika, danas nezavisnih država, koji su prisustvovali na današnjoj konferenciji za štampu, istakli su zadovoljstvo što su ponovo u Foči.

aa_picture_20150731_5967387_web

„Ovaj turnir je bio u rasporedu škole nogometa Rijeka i morali smo doći. Što zbog utisaka od prošle godine, što zbog šanse da se odigraju i neke utakmice na višoj razini. Za sada smo prezadovoljni dočekom, smještajem, ljudima, a vjerujem da ćemo isto toliko biti zadovoljni i danas nakon prve utakmice protiv Budućnosti“, rekao je trener omladinaca Rijeke, Dario Dabac.

Ovogodišnji turnir nosiće slogan „Jedna lopta – jedno igralište“, a na okruglom stolu, koji je zakazan za sutra u podne, svi učesnici će potpisati Deklaraciju, kojom će se u ime svojih klubova, ali i država iz kojih dolaze založiti za neprikosnoveno pravo na igru svakog pojedinca, bez obzira na pol, rasnu, nacionalnu i vjersku pripadnost, boju kože, jezik, društveno porijeklo i imovinsko stanje.

Turnir će biti zatvoren u nedelju, 2. avgusta.