Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlado Čapljić “zaintersovan” za klupu Željezničara

Vlado Čapljić

Milomir Odović od danas više nije šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar odlučio je Upravni odbor kluba na hitnoj sjednici.

Željezničar nakon sedam kola zauzima tek desetu poziciju sa svega osam bodova, što je glavni razlog zbog kojeg je Odović smijenjen, uprkos solidnom nastupu kluba u kvalifikacijama za Ligu Evrope ove sezone.

U jučerašnjem susretu sedmog kola Željezničar je ugostio tuzlansku Slobodu i odigrao neriješeno 0:0. Upravni odbor objavio je da će do imenovanja novog šefa stručnog štaba ekipu voditi dosadašnji pomoćnik Edis Mulalić.

Prema nezvaničnim informacijama među glavnim kandidatima za preuzimanje “vruće klupe” sarajevskih “plavih” je Vlado Čapljić, nekadašnji as tima s “Grbavice”.

“Iskreno govoreći zainteresovan sam da preuzmem Željezničar. To je moj klub i pomisao da bih mogao sjesti na klupu tima s ‘Grbavice’ u meni budi emocije. Međutim, za sada niko iz kluba nije obavio konkretan razgovor sa mnom. Jedino što mogu reći jeste da su postojali određeni kontakti, ali ništa zvanično. U principu znam da sam jedan od kandidata, što je za mene velika čast i zadovoljstvo”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Čapljić.

Čapljić je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio mnoge klubove među kojima su Radnički iz Obrenovca, Niša i Kragujevca, te bh. klubove Slaviju i Rudar Prijedor.