Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlasti poslale igrače u smrt?! Stradao i bivši reprezentativac Brazila

polijetanje
Fotografija koju je objavio brazilski novinar Rafel Henzel, jedan preživjelih: Krećemo za Medelin, ići ćemo preko Santa Cruz de La Sierra u Boliviji

Više od 70 osoba je poginulo, a samo pet preživjelo u padu aviona u Kolumbiji.

Na kobnom letu nalazila su se 22 nogometaša brazilskog prvoligaša Chapecoensea, a četvorica su živa dovezena u bolnicu i njihovo je stanje teško. Putovali su u Medellin na finale Copa Sudamericana.

Kako javlja brazilski Globo, preživjeli su igrači Alan Ruschel, Jackson Follman, Helio Zampier Neto, te novinar Rafael Henzel, stjuardesa Ximena Suarez i Erwin Tumiri član posade. Goman Marcos Danilo Padilha, koji je također pronađen živ, preminuo je u bolnici. Na letu je bilo 71 putnik i devet članova posade.

Brazilski mediji javljaju da igrači uopće nisu trebali biti na kobnom letu jer su ranije zatražili dozvolu za čarter, no brazilske vlasti im to nisu dopustile. Izvanredni let nije im odobrila brazilska Agencija za civilno vazduhoplovstvo.

Nakon toga su odlučili u Kolumbiju putovati preko Bolivije komercijalnim letom. Avion je udario u planinu nedaleko od Medellina, a još se ne zna kako je došlo do pada.

Finale drugog najjačeg južnoameričkog takmičenja je otkazano.

Prema navodima brazilskih medija u avionu koji se srušio u Kolumbiji, nalazio se i nekadašnji nogometaš Mario Sergio.

Nakon završetka nogometne, a zatim i trenerske karijere Sergio je počeo raditi kao komentator na Fox Sportsu. U ulozi komentatora je i putovao u Medellin gdje je Chapecoense trebao igrati protiv Atletico Nacionala finale Copa Sudamericana.

Mario Sergio je bivši brazilski reprezentativac. Za Brazil je “Genij”, kako su ga zvali, debitovao 1981. godine, te odigrao ukupno osam utakmica.

Igrao je za velike klubove poput Fluminensea, Botafoga, Internacionala, Sao Paula, Gremija i Palmeirasa, a krajem 80-ih stigao je u Evropu gdje je igrao za švicarski klub AC Bellinzona.

U trenerskoj karijeri vodio je gotovo sve velike brazilske klubove.