Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vojvodić: Želim u ekipi Travnika „ratnički duh“

darko vojvodic

Fudbaleri Travnika u proljetni dio prvenstva ulaze sa 13. pozicije i sa samo 17 bodova. Po tome su u grupi ekipa koje će se boriti za opstanak.

[yuzo_related]

Nezahvalne uloge spašavanja „vezira“ prihvatio se Darko Vojvodić, trener koji je u prvom dijelu šampionata u mirnije vode uveo ekipu Slavije. Sa saradnicima Selverom Lihovcem i Miodragom Tešićem pokušat će nove bodove spasa za Travničane pronaći već na Bilinom Polju u Zenici.

– Interesuje me samo opstanak. Znam da neće biti lako, ali spremni smo da se borimo. Uvijek sam optimista, pa tako i sada. Svaka nam je utakmica kvalifikaciona pa i subotnja s Čelikom – izjavio je za Fenu trener Vojvodić.

Njegova je ekipa u zimskoj pauzi pretrpjela značajne promjene. Otišli su u druge klubove ili ih je struka travničkog premijerligaša otpustila: Safet Šivšić, Dženan Durak, Feđa Dudić, Duško Radosavljević, Nedim Mekić, Rijad Kobiljar, Alem Plakalo, Nemanja Anđušić, Emrah Hasanhodžić te golmani Haris Strika i Hasib Peco.

S druge strane, golmanu Adisu Nurkoviću pridružio se Željko Kuzmić (Rudar, Prijedor), a novi igrači su: Mario Mornar (Zvijezda, Gradačac), Danijel Čulum (Drina), Igor Jelić (BSK Borča), Anel Čurić (Mladost DK), Asim Zec (Velež), Fahret Selimović (Bosna, Visoko), Sead Hadžibulić (Naxxar Lion, Malta) i Miloš Bakrač (Sion, Švicarska).

– Ekipa nam je dosta izmijenjena. Bilo bi dobro da smo imali još dvije sedmice za pripremu. Ali, i drugi su u istom položaju. Za opstanak će trebati dosta stvari da se poklopi u našu korist, ali ipak najviše sami krojimo svoju sudbinu. Pokušavam igračima da usadim „ratnički duh“, naravno u sportskom smislu. Jer, bez borbenosti i zalaganja nema rezultata – kategoričan je Darko Vojvodić.

Dio „ratničkog duha“ Travničani su ispoljili u šest pripremnih utakmica, posebno u susretu sa Sarajevom. Vojvodić kaže da će na svakoj utakmici njegovi igrači igrati veoma borbeno. Prva provjera toga je susret s Čelikom.