Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

primera

Vraća se najjača liga na planeti, počinje s gradskim derbijem

sevilla betis

Ono što nestrpljivo čekaju ne samo španski, nego i ljubitelji nogometa širom svijeta, slijedi 19. juna. Tada se, velikim gradskim derbijem Seville i Betisa, nastavlja sezona 2019./2020. La Lige

Daleko najjače evropsko, a samim tim i svjetsko nacionalno nogometno prvenstvo, koje je na UEFA-inoj tablici koeficijenata s čak 11 bodova ispred prvog pratitelja Premiershipa, vraća se nakon tromjesečnog prekida zbog pandemije koronavirusa. Objavljen je i datum nastavka.

Španska radijska emisija El Partidazo de COPE o nogometu i pouzdan izvor, objavila je da su na sinoćnjem sastanku vodstva La Lige i klubova, koji je trajao do sitnih sati, donesene dvije važne odluke.

Klubovi Primere, čiji igrači su prije dvije sedmice počeli trenirati individualno ili na različitim dijelovima terena, od 1. juna mogu trenirati u grupama.

Ono što nestrpljivo čekaju ne samo španski, nego i ljubitelji nogometa širom svijeta, slijedi 19. juna. Tada se, velikim gradskim derbijem Seville i Betisa, nastavlja sezona 2019./2020. La Lige.

Prekinuta je u martu zbog korone koja je poharala Španiju, drugu najpogođeniju zemlju na svijetu tom bolešću sudeći po službenim brojkama zaraženih i mrtvih. S potvrđenih 233.000 oboljelih i 28.000 preminulih od koronavirusa, gore od nje je prošao samo SAD.

Španija je prije dvije sedmice popustila stroge mjere izolacije i socijalne distance, uvedene kako bi se spriječilo širenje korone, nakon čega se počelo raspravljati o nastavku sportskih takmičenja.

La Liga je prekinuta 11 kola prije kraja na vrhuncu napete borbe za tri najvažnija cilja: naslov prvaka, mjesta koja vode u Ligu prvaka i opstanak u Ligi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore