Crna hronika

oduzeto vozilo

Vozač Audija Q7 ostao bez vozila, dužan je bio preko 55.000 KM

22/05/2020

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom periodu, kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona

Pripadnici Policijske stanice Travnik jučer su kontrolisali Audi Q7, kojim je upravljao P. S. (27) iz Trnova, prilikom čega je utvrđeno da je na ime neplaćenih kazni državi dužan čak 55.095 KM.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona, P. S. je višestruku povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja.

Nesavjesnom vozaču je oduzeto vozilo.

Morala nemaju, istinu ne govore! Šta vam nije jasno?

Evo vam slika i prilika sistema koji su oni stvorili za sebe! Morala nemaju, istinu ne govore, i ništa im ne možete! Šta vam nije jasno? #ShortVideoStory

Gepostet von Fokus.ba am Mittwoch, 20. Mai 2020

– Pripadnici MUP-a SBK, pored aktivnosti koje provode u vezi pandemije koronavirusa, kontinuirano provode pojačane mjere i radnje koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja. Između ostalog, cilj navedenih mjera i radnji jeste smanjenje broja saobraćajnih prekršaja, koje učesnici u saobraćaju čine po raznim osnovama. Jedna od ovih aktivnosti ogleda se u kontroli vozača koji su višestruki povratnici u činjenju saobraćajnih prekršaja, čiji iznos neplaćenih novčanih kazni se utvrđuje uvidom u ROF bazu. U takvim slučajevima, vozila se oduzimaju kao sredstvo izvršenja prekršaja, kako bi se takvi vozači spriječili u daljnjem činjenju prekršaja.

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom periodu, kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.