Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SLAVLJE U MOSTARU

Vratili se Rođeni

velez titula slavlje4

Direktor FK Velež Džemil Šoše naglasio je da je cilj ostvaren i da je povratak Veleža u Premijer ligu za sada najvažniji

Nekoliko hiljada navijača Veleža, nakon što je pobijedio Igman iz Konjica (4:2) u posljednjem 30. kolu Prve lige Federacije BiH, na stadionu ”Rođeni” u Mostaru danas je proslavilo plasman, povratak svog kluba u Premije ligu BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon susreta s Igmanom u slavljeničkom duhu među hiljadama navijača pobjednički pehar podigao je kapiten Denis Zvonić koji se zahvalio navijačima kazavši kako su sve vrijeme izuzetno teške sezoni oni bili 12 igrač Veleža.

„Hvala navijačima koji su nas čitave sezone podržavali i punili stadione i pokazali da su najbolja publika“, kazao je Zvonić.

Što se tiče Premijer lige BiH kako kaže treba prvo odmoriti psihički i fizički nakon izuzetno teške sezone, a potom će se s upravom kluba dogovoriti detalji o nastupu u Premijer ligi BiH.

Najbolji strijelac Veleža Nusmir Fajić istakao je kako su ”rođeni” pokazali da imaju kvalitetu, te se nada da će tako nastaviti i u Premijer ligi BiH.

Direktor FK Velež Džemil Šoše naglasio je da je cilj ostvaren i da je povratak Veleža u Premijer ligu za sada najvažniji.

„Bilo je turbulentno i puno pritiska, ali odradili smo to na najbolji mogući način. Sad je pred Veležom veliki dio posla, po pitanju ekipe i infrastrukturnih dijelova“, kazao je Šoše, zahvalivši se svima koji su na bilo koji način pomogli da se Velež vrati u Premijer ligu BiH.

Medalje i priznanja uručeni su svima koji su zaslužni za povratak FK Veleža u Premijer ligu BiH, odnosno igračima, te članovima uprave i stručnog štaba.

Na stadionu ”Rođeni” vladala je fantastična atmosfera, a slavlje igrača i navijača Veleža nastavlja se večeras na Trgu Musala u Mostaru.