Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrbanović: Nije bilo načina da nagovorimo Šimunovića

simunovic222

Najzanimljivija tema u hrvatskom nogometu posljednjih dana je odluka Joze Šimunovića da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a o svemu se oglasio i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

– Znamo za njegovu odluku. Razgovori smo s njegovim roditeljima, s Nogometnim savezom BIH. Korespondencija je trajala, ali Šimunović je insistirao da zaigra za BIH. Nije bilo načina da ga se nagovori na promjenu odluke, on je ljutit. Ne vidi se u perspektivi u hrvatskoj reprezentaciji i to je to, nema nikakve drame, rekao je Damir Vrbanović za Sportske novosti.

Ponovio je da je izbor bio isključivo njegov.

– Ja se ne želim niti jednog trenutka miješati u bilo kakve odluke selektora, pričati o tome je li ili nije trebao biti pozvan. Ako Šimunoviću hrvatska reprezentacija nije izazov, onda što ćemo dalje pričati? Reprezentacija je najveća vrijednost hrvatskog nogometa, za koju svi naši reprezentativci kažu da je svetinja. Da smo ga nagovarali, kako bismo mu mogli garantovati da će biti pozvan na sljedeća okupljanja, ko mu može dati tu garanciju? Sam je odlučio, želim mu sreću, dodao je Vrbanović.