Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrhovni sud u Zagrebu odlučit će o izručenju Morine Beogradu

dron_beograd1

Sudac Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav izjavio je beogradskim medijima kako postoje svi preduslovi za izručenje Albanca uhapšenog po potjeranici Srbije zbog izazivanja nereda na utakmici Srbija-Albanija 2014. u Beogradu, ali da će konačnu odluku donijeti Vrhovni sud u Zagrebu.

“Županijski sud u Dubrovniku ustanovio je da postoje svi predusovi za izručenje Ismaila Morine Srbiji i svu potrebnu dokumentaciju poslali smo Vrhovnom sudu u Zagreb koji će donijeti rješenje”, rekao je Miloglav za beogradske Večernje novosti.

Dubrovački sud donio je rješenje o izručenju Srbiji Ismaila Morine, osumnjičenog da je prije tri godine, upravljajući dronom koji je nosio nacionalistička obilježja s kartom tzv. Velike Albanije, prekinuo nogometnu utakmicu reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu, a pobjeda Albanije proglašena je službenim rezultatom.

Nogometni savez Albanije objavio je priopćenje kojim poziva albanske vlasti da “interveniraju u okviru pravnog konteksta” i zaustave izručenje Morine iz Hrvatske Srbiji.