ČETVRTO KOLO PREMIERHSIPA

Vrijeme je za “buđenje” Čelsija, Everton želi nastaviti niz bez poraza

ben-chilwell-chelsea

Četvrto kolo engleske Premier lige donosi nam nekoliko zanimljivih mečeva, a kladionica Mozzart je i ovog vikenda za svoje igrače spremila zanimljivu ponudu sa privlačnim kvotama

Jedna od zanimljivijih utakmica ovog vikenda bit će odigrana na Stamford Bridžu između Čelsija i Kristal Palasa. „Plavi“ sezonu nisu otvorili kako su očekivali, pa su navijači londonskog tima prilično razočarani blijedim partijama svoje ekipe, ipak Frank Lampard još uvijek ima alibi, s obzirom na to da je gazda Abramovič ovog ljeta prilično „odriješio kesu“ i u potpunosti osvježio tim u odnosu na prošlu sezonu, pa će „Plavcima“ trebati vremena da se uigraju, a navijači se nadaju da će to biti upravo za vikend protiv Palasa. 

Čelsi je u ovoj utakmici favorit pa kvota na njihovu pobjedu prema Mozzartu iznosi  1.45, dok je na eventualnu pobjedu gostiju koeficijent visokih 7.25. Tim sa Stamford Bridža u tri odigrana kola ima svega četiri osvojena boda, dok Kristal Palas ima dva više i nalazi se na visokoj šestoj poziciji. 

Crystal Palace otvorio je sezonu domaćom pobjedom protiv Sautemptona, a zatim su napravili veliko iznenađenje savladavši Mančester Junajted na Old Trafordu sa 3-1, što je itekako poziv na oprez za izabranike Frenka Lamparda u ovom meču.  Međutim, domaći poraz Palasa u proteklom kolu od Evertona pokazao je da ovaj tim ipak ima oscilacija, što nikako ne znači da neće imati šta za reći kod gostovanja Čelsiju.

Saldo Čelsija u tri kola su po jedna pobjeda, remi i poraz. U proteklom kolu su remizirali sa WBA odigravši 3-3 i sigurno je da žele popraviti loš dojam iz prošlog kola. Kristal Palas još uvijek nije remizirao te je na skoru od dvije pobjede i jednog poraza. Koeficijent u Mozzartu da će Kristal Palas ovog vikenda odigrati prvu neriješenu utakmicu iznosi prilično visokih 4.40.

Ekipa Evertona sjajno je otvorila sezonu u Premieršipu, a navijači tima iz Liverpoola konačno imaju razloga za optimizam te se potajno nadaju da bi ova sezona mogla biti njihova. Naime, Everton iz tri odigrana susreta ima isto toliko ostvarenih pobjeda, a ove subote kod kuće dočekuju Brajton. Obzirom na sjajnu formu Evertona, Mozzart na pobjedu domaćih nudi itekako privlačnu kvotu od 1.85. 

Everton se nalazi na trećem mjestu, dok je Brajton dvanaesti, sa skorom od jedne pobjede i dva poraza. Na eventalno iznenađenje, odnosno pobjedu Brajtona, kvota koju nudi Mozzart iznosi 4.40, dok je za neriješen rezultat koeficijent pristojnih 3.50. Međutim, zanimljivo je istaći činjenicu da obje ekipe postižu dosta golova, tako je Everton postigao osam golova u tri odigrana kola uz tri primljena, dok je Brajton postigao šest, uz isto toliko golova u vlastitoj mreži.  Ukoliko na ovoj utakmici bude postignuto četiri ili više golova, Mozzart nudi sjajnu kvotu od 2.90., a ukoliko oba tima postignu gol, koeficijent prema Mozzartu iznosi 1.80.

Navijači kultnog Lidsa, povratnika u Premierhsip itekako mogu biti zadovoljni ostvarenim rezultatima njihove ekipe na startu sezone. U tri odigrana kola Lids je skupio šest bodova i nalazi se na solidnoj sedmoj poziciji. 

Lids ovog vikenda u velikom derbiju na domaćem terenu dočekuje poljuljani Mančester Siti koji je u prošlom kolu na domaćem terenu pretrpio težak poraz od Lestera od čak 5-2. „Građani“ će sigurno dati sve od sebe da poprave loš dojam pa je u ovoj utakmici pobjeda za njih imperativ, a da su itekako favoriti pokazuje i kvota Mozzarta koja na pobjedu Citya iznosi 1.38.

Ekipa Lidsa je u prvom kolu prilično namučila aktuelne šampione, tim Liverpula, ali su ipak poraženi sa 4-3. U narednom kolu su identičnim rezultatom slavili protiv Fulama, te su ubilježili gostujući trijumf protiv Šefilda od 1-0. Kvota na eventualnu pobjedu Lidsa u ovoj utakmici iznosi dosta visokih 7.75, tako da bi kladioci posebno mogli razmisliti o ovom paru. A da je uistinu tako, pokazuje i ponuda Mozzarta koji za remi Lisa i Mančester Sitija nudi kvotu od visokih 5.00.

U posljednjem subotnjem susretu Premiershipa, Njukasl će na domaćem terenu dočekati Burnli. Ekipa Njukasla je prvrenstvo otvorila gostujućom pobjedom protiv Vest Hema od 0-2, zatim su potpuno razočarali protiv Brajtona koji ih je razbio na domaćem terenu sa visokih 0-3. Ipak „Svrake“ su malo popravile dojam u posljednjem kolu kada su na gostovanju kod Totenhema osvojili bod odigravši 1-1. Njukasl igra „toplo-hladno“, ali je ipak favorit u ovoj utakmici, a kvota Mozzarta za njihovu pobjedu iznosi itekako privlačnih 2.50.

Burnli na drugoj strani, u ovoj sezoni je još uvijek bez bodova, poraženi su od Lestera i Sautemptona, ali imaju i utakmicu manje. Sigurno je kako će u ovoj utakmici dati sve od sebe za prve bodove, jer u suprotnom očekuje ih grčevita borba za opstanak, kvota koju Mozzart nudi za pobjedu Burnlija u ovoj utakmici iznosi 3.00, dok je za evntualni remi u ovom susretu koeficijent neznatno viši pa iznosi 3.10. 

Ukoliko pak želite uduplati svoju uplatu, Mozzart je za ovaj susret pripremio koeficijent od 2.20 ako prognozirate da će u meču između Njukasla i Burnlija biti postignuto tri i više golova. 

Ako oba tima postignu gol, Mozzartova kvota iznosi dosta visokih 1.98. Ipak, tu nije kraj iznenađenjima, još jedan od zanimljivijih koeficijenata za kladioce a koji vrijedi istaći je da Burnli neće postići pogodak i prema Mozzartu iznosi čak 2.70.

Nema sumnje kako nas očekuje itekako uzbudljivo četvrto kolo engleske Premier lige, a izuzetno dobre kvote koje nudi Mozzart u ovom kolu, razlog su više da okušate svoju sreću i uživate u čarima koje donosi Premieršip.