Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Vukovi” priželjkuju prvu pobjedu nakon osam poraza

olimpic

Nogometaši Olimpica u subotu dočekuju ekipu Viteza u okviru 20. kola Premijer lige BiH.

Olimpic je neuspješno započeo proljetni dio prvenstva s dva poraza čime je ostao “zakovan” na dnu premijerligaške tabele. U taboru ovog kluba očekuju da bi susret protiv Viteza mogao biti prekretnica i da bi se pobjedom vratili u ravnopravnu borbu za opstanak.

Uoči ovog meča trener Faruk Kulović suočava se s problemima zbog povrijeđenih i suspendiranih igrača te neće moći da računa na Bogdanovića, Osmanovića i Vrdoljaka. No, nada se da će imati adekvatne zamjene na tim pozicijama.

Očekuje težak meč, ali navodi da sve osim pobjede bi za njegov tim bio neuspjeh.

– Vitez je kvalitetna ekipa, ali i oni imaju problema s povredama, ali to nas ne smije zavarati. Očekujemo tešku utakmicu, ali za nas samo pobjeda dolazi u obzir – kazao je Kulović na konferenciji za novinare.

Golman Dejan Bandović također naglašava da je u susretu s Vitezom ekipi Olimpica imperativ pobjeda, s obzirom na situaciju u kojoj se trenutno nalazi klub s Otoke.

– Dat ćemo sve od sebe. Pobjeda i tri boda bi nam donijela veće šanse u borbi za opstanak, ali do kraja prvenstva u igri su još 33 boda. I nakon dva poraza vjerujemo u opstanak, što nam je primarni cilj. Mislim da imamo ekipu da to ostvarimo. Ovo nam je treća zajednička utakmica i trebali bismo još bolje da odigramo nego protiv Radnika i Sarajeva. Ne pamtim da je neka ekipa sedam utakmica zaredom izgubila i nije postigla gol, što se nama desilo. Moramo početi postizati golove i ostvariti dobar rezultat – kazao je Bandović.

Igrač Olimpica Dino Bevab priznao je da u ekipi ima pritiska zbog niza loših rezultata. Smatra da utakmica protiv Viteza možda i nije odlučujuća, ali da im je pobjeda prijeko potrebna i zbog atmosfere u svlačionici.

– U ligi za opstanak svaku utakmicu morat ćemo ići na pobjedu i moramo se naviknuti na pritisak – naglasio je.

Susret Olimpic – Vitez igra se u subotu od 15 sati na stadionu Otoka.