Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

transferi

Watzke: Ako Haland želi da ide, imat ćemo razmijevanja

haaland1 (1)
Haaland / FOTO: Instagram / @erling.haaland

Predsjednik uprave Dortmunda Han-Joachim Watzke želi da Haland ostane, ali zna da će to biti jako teško realizirati

Nije tajna da fenomenalnog norveškog napadača Erlinga Halanda žele gotovo svi najbolji klubovi Europe. Real Madrid već jako dugo koketira s mladim napadačem Dortmunda, a plan Florentina Pereza je složiti paklen napad Kraljeva – Halanda i Mbappe.

No, nešto se tu pita i Borussiju. Ekipa iz Dortmunda nema namjeru prodati svoju prvu zvijezdu koja na ljeto može otići za 75 miliona eura.

Štaviše, Borussia ga želi očajnički zadržati i ponuditi mu ugovor koji će teško moći odbiti. Bild piše da je Borussija spremna Halandu dati dvostruko veću plaću.

Iako već na ljeto može otići za odštetu od 75 miliona eura, Borussia Dortmund želi Erlinga Halanda zadržati po svaku cijenu.

Haland sad zarađuje osam miliona eura godišnje, a prihvati li ovu ponudu postao bi najplaćeniji nogometaš u istoriji kluba. Za sada je to Marco Reus koji trenutno zarađuje oko 12 miliona eura. No, pitanje je koliko Halanda i njegove menadžere može zadovoljiti nešto više od 1,3 miliona eura mjesečne plaće.

Naravno, radi se o finansijski zahtjevnom potezu, a Bild piše kako uprava Borussije ima plan kako nabaviti novac. Puma je sponzor Borussije i spremni su povećati davanja kako bi Norvežanin ostao u klubu.

Predsjednik uprave Dortmunda Han-Joachim Watzke želi da Haland ostane, ali zna da će to biti jako teško realizirati.

“Vjerujemo da bi za Halanda još jedna godina u Borussiji bila odlična za njegov razvoj, ali ako on želi negdje drugdje nastaviti karijeru, imat ćemo razumijevanja”, rekao je.