Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wembley svjedočio najkraćem nastupu u dresu Engleske ikada

delph

Osmi nastup u dresu Engleske Fabiana Delpha, veznog igrača Manchester Cityija trajao je samo devet sekundi. Engleski mediji pišu, najkraću nastup u dresu Engleske ikada.

Delph je na samom startu utakmice protiv Švicaraca (upravo je protiv njih debitovao prošle godine i zacementirao mjesto u reprezentaciji) zaradio tešku ozljedu koljena.

Selektor Engleske Roy Hodgson kao da je osuđen da svako malo ostane bez jednog veznog igrača. Prije Delpha, van stroja su zbog ozljeda ispali Michael Carrick, Jack Wilshere i Jordan Henderson.

U takvoj situaciji vezni red Gordog Albiona večeras su popunili Ross Barkley, Jonjo Shelvey i James Milner.

delph1

Što se Delpha tiče, on je ovog ljeta stigao na Etihad iz Aston Ville. I otada mu baš nikako ne ide. Istegao je tetive koljena u prvoj pripremnoj utakmici Cityja protiv Reala u Australiji.

Podsjećamo, Englezi su prva reprezentacija koja je osigurala nastup na EP u Francuskoj iduće godine. Večeras su protiv Švicarske (2:0) stigli do osme pobjede u osam utakmica, golovima Kanea i Rooneya. Rooneyu je to bio 50. gol u dresu Engleske čime je postao najbolji strijelac te reprezentacije svih vremena. Sir Bobi Charlton ostao je iza Rooneya sa 49 golova.