Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trenerska legenda

Wenger: Arteta će se morati nositi sa menadžerskim neiskustvom

Mikel-Arteta-Wenger (1)

Arteta, koji je igrao za Arsenal od 2011. do 2016. godine, asistent je Guardiole u Cityju od kada je napustio klub iz sjevernog Londona

Arsene Wenger smatra da će se Mikel Arteta, u slučaju da preuzme Arsenal, morati nositi sa svojim menadžerskim neiskustvom te da će oko sebe morati da okupi ljude od povjerenja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Arteta pregovara sa Arsenalom oko menadžerskog posla, što je potvrdio i Josep Pep Guardiola, strateg Manchester Cityja čiji je trenutno pomoćnik. Arsenal, koji se nalazi na 10. mjestu u Premier ligi, otpustio je Unai Emery prije gotovo tri sedmice, ali još uvijek nije pronašao stalno rješenje na klupi. Trenutno tim vodi Freddie Ljubgberg, kao privremeni menadžer.

Arteta, koji je igrao za Arsenal od 2011. do 2016. godine, asistent je Guardiole u Cityju od kada je napustio klub iz sjevernog Londona. Povratak u Arsenal na najvišem poslu bio bi veliki korak za 37-godišnjeg Španca.

“Mikel Arteta sigurno ima sjajnu budućnost. Mnogo je naučio u svom prvom iskustvu, na prvoj poziciji pomoćnog trenera. Moraće se suočiti sa činjenicom da nema iskustva na tom nivou i mora će se okružiti dobrim saradnicima i stvoriti dobro okruženje u klubu“, rekao je Wenger, koji se nalazi na Svjetskom klupskom prvenstvu u Dohi i dodao:

“Arsenal prolazi kroz veoma težak period. Pratim šta se dešava, kao i svaki drugi navijač.“

Wenger je “topnike“ s klupe vodio od 1996. do 2018. godine. Tako je postao menadžer sa najdužim stažem u Arsenalu, ali i najuspješniji u klupskoj istoriji. osvojio je tri naslova šampiona Engleske, sedam FA kupova i isto toliko Supekupova.