Wenger odlučio da Arsenal u Norwich putuje avionom! Let će trajati 14 minuta!?

2A7AA0EC00000578-0-image-a-32_1436732131443

Fudbalski klub Arsenal otuputovaće večeras u Norwich avionom, a let od Lutona do njihove krajnje destianacije trajaće svega 14 minuta. Ova vijest je pomalo šokirala britansku javnost, jer bi Arsenalovoj “ekspediciji” autobusom trebalo svega dva sata vožnje cestom od Londona do Norwicha, javlja Anadolu Agency (AA).

“Kada smo donijeli ovu odluku bili su neki radovi na putu kojim smo trebali putovati. Ponekad je pristup do Norwicha otežan. Zbog toga smo odlučili da putujemo avionom. Krenućemo poslije večere u subotu i prespavati u hotelu u Norwichu. Ovo je izuzetak. Inače ne letimo više kao prije. Uglavnom koristimo voz ili putnički autobus”, rekao je Arsen Wenger, menadžer Arsenala.

Istu odluku menadžment londonskog kluba donio je i 2012. godine. Tada su u Norwich otputovali avionom i izgubili rezultatom 0:1. Upućene su im ozbiljne kritike udruženja koje se bave zaštitom okoline, ali izgleda da ih to nije previše “pogodilo”.

Utakmica Norwich City – Arsenal igraće se u nedjelju na stadionu “Carrow Road” s početkom u 17.15 sati. Poslije 13 odigranih kola Arsenal je na četvrtom mjestu sa 26, a Norwich zauzima 16. poziciju sa 12 bodova.