Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wenger zbog pitanja o Mourinhu htio prekinuti press konfenerciju (VIDEO)

wenger

Trener Arsenala Arsene Wenger zaprijetio je da će napustiti konferenciju za medije nakon što su mu novinari postavili pitanje o kolumbijskom golmanu Davidu Ospini kojeg je postavio u prvi tim umjesto Petra Čecha, a uznemirilo ga je i pitanje o treneru Chelseaja Joseu Mourinhu koji je za Wengera rekao da je on trener koji ima posebne povlastice u Premier ligi.

Kada su ga pitali o tim stvarima, Wenger je postao vidljivo uznemiren i zaprijetio da će napustiti konferenciju.

Podsjetimo, Mourinho na ranije održanoj drugoj konferenciji za medije nije govorio o sljedećem protivniku svoje ekipe, već o svojem trenerskom statusu, kojim nije zadovoljan, i pritom se ponovno obrušio na takozvanog nedodirljivog trenera, a svi su zaključili da misli na Wengera.

Povod je bila odluka Engleskog nogometnog saveza da na tri utakmice suspenduje napadača njegove ekipe Diega Costu zbog ponašanja tokom utakmice s Arsenalom u zadnjem kolu.

“Neću komentarisati tu odluku jer ne želim biti suspendovan. Reći ću zašto ne komentarišem – neki treneri mogu pričati o sudiji prije i nakon utakmice, a drugi ne mogu”, izjavio je Mourinho na konferenciji za medije.

“Ja se nalazim na popisu onih trenera koji ne mogu komentarisati. Popis je zamišljen, ali sve je jasno”, prenosi njegove riječi ESPN.

Zatim je odgovorio na pitanje o pritisku u trenerskom poslu: “Mislim da u ovoj zemlji samo jedan trener nije pod pritiskom”, poručio je.