Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wesley Sneijder se oprostio od reprezentacije na originalan način

sneijder

Holandski fudbalski reprezentativac Wesley Sneijder nakon 15 godina nastupa za A selekciju Holandije oprostio se od reprezentativnog dresa, javlja Anadolu Agency (AA).

Posljednja reprezentativna utakmice Sneijder bila je prijateljska protiv Perua na Johan Cruijff Areni u Amsterdamu, u kojoj su Holanđani slavili, rezultatom 2:1.

Sneijder je protiv Perua igrao od prve minute a onda je uz aplauz velikog broj navijača ispraćen sa terena u 61. minuti.

Organizatori su se potrudili da mu prirede zanimljiv oproštaj. Sneijder je s porodicom na sredini terena gledao snimke najboljih trenutaka u dresu reprezentacije.

“Proveo sam veoma lijepo vrijeme u reprezentaciji. Zahvaljujem se svim saigračima a posebno navijačima. Zahvaljujem se i fudbalskoj federaciji”, poručio je 34-godišnji Sneijder nakon utakmice u svom emotivnom obraćanju.

Wesley Sneijder nosi titulu holandskog reprezentativca sa najvećim brojem nastupa. Prvi put je zaigrao 2003. u utakmici protiv Portugala, a za 15 godina odigrao je 134 utakmice i zabilježio 31 pogodak.