Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ko je zapravo Georgina i kako je osvojila Ronaldovo srce?

ronaldo georgina1

Jedan od najboljih fudbalera svijeta Cristiano Ronaldo tokom svoje prošlosti ljubio je razne ljepotice, redom manekenke i misice, a onda se prije dvije godine u njegov život ušetala mlada Španjolka Georgina Rodriguez, koja mu je godinu kasnije podarila i kćerkicu Alanu Martinu.

Iako je mnogima to izgledalo kao kratkotrajna avantura, zagonetnoj crnki uspjelo je ono što nije njezinim prethodnicama. Evo šta sve znamo o djevojci koja je osvojila srce portugalskog šarmera.

Georgina Rodriguez rođena je 27. januara 1994. godine u Buenos Airesu, a cijelo je djetinjstvo provela u gradiću Jaca na sjeveroistoku Španije, u blizini granice s Francuskom. Grad od svega 13 hiljada stanovnika udaljen je 450 kilometara od Madrida, u koji se Georgina preselila nakon završetka srednje škole.

Budući da se baletom počela baviti s četiri godine, odabir škole bio je logičan slijed. Pohađala je srednju umjetničku školu u kojoj se fokusirala na ples, koji je njezina velika ljubav. U jednom trenutku njezini roditelji odlučuju se preseliti u Bristol u Engleskoj, pa s njima odlazi i Georgina te je ondje studirala engleski.

Nakon povratak u Madrid zanosna crnka okreće se modelingu, a doticaj s modom zaokružuje radnim mjestom u jednoj od trgovina poznatog dizajnerskog brenda Guccija. Upravo je strast prema modi spojila s današnjim zaručnikom, fudbalerom Cristianom Ronaldom.

Tokom revije modnog dvojca Dolce & Gabbana u Madridu u VIP odjeljku najpoznatijem nogometašu današnjice za oko je zapela zanosna crnka velikih smeđih očiju i bujnih oblina. Nakon toga Ronaldo je pozvao devet godina mlađu Georginu na date i ljubav je planula.

U novembru 2016. godine par je prvi put viđen u javnosti u Disneylandu u Parizu te nisu skrivali nježnosti. Jednom kada se otkrilo za njihovu vezu, Georgini novinari i fotoreporteri nisu dali mira. Bila je prisiljena dati otkaz u Gucciju, ispred čije su je trgovine danonoćno čekali paparazzi. Nedugo nakon toga sportaš i mlada plesačica viđeni su na koncertu Justina Biebera u Madridu.

Prvi put zajedno su se pred medijima pojavili na crvenom tepihu u januaru 2017. na dodjeli Fifinih nagrada u Zürichu, na kojoj je Ronaldo proglašen najboljim igračem svijeta. Širokog osmijeha i u elegantnoj crnoj haljini, Georgina je pokazala da se jako dobro uklopila u porodicu slavnog fudbalera te da ima sjajan odnos s njegovim najstarijim sinom Cristianom Ronaldom Juniorom.

Uslijedili su dolasci na utakmice Real Madrida te je iz posebne lože u pratnji Ronaldova sina navijala za svog novog dečka, a potom je snimljena kako malenog prati i u školu.

U međuvremenu je 33-godišnji Portugalac postao ponosni otac blizanaca Eve i Matea, koje mu je podarila surogat majka, a mlada Georgina pokazala se itekako spremnom pomoći oko novorođenčadi.

Višestruki najbolji igrač svijeta iza sebe ima burnu ljubavnu prošlost s mnogim poznatim ljepoticama. Ljubio je razne manekenke, modele i misice, a najviše se istaknula Ruskinja Irina Shayk, s kojom je proveo dugih pet godina i za koju su mnogi smatrali da će mu jednoga dana postati supruga. Ljubavnu idilu narušile su trzavice poznatog supermodela s ostatkom Ronaldove obitelji. Irina se navodno nikako nije mogla priviknuti na suživot sa svekrvom Marijom Dolores dos Santos Aveiro.

Cristiano je nebrojeno puta u javnosti istaknuo kako je majka najvažnija žena u njegovu životu i dao do znanja da ona igra veliku ulogu oko njegovih profesionalnih, ali i privatnih odluka.

Nešto mudrija Georgina shvatila je na vrijeme da treba prihvatiti Ronaldovu majku i graditi što bolji odnos s njom ako želi da je jednoga dana i službeno oslovljava snahom. Zbog toga se već nakon nekoliko mjeseci veze uselila u nogometaševu luksuznu vilu u elitnom dijelu Madrida i povezala se s ostatkom njegove porodice koja je sjajno prihvatila. Rođendani, godišnjice i ostala obiteljska slavlja nisu prolazili bez Georgine i sve je u javnost slalo sliku idile.

Sredinom ljeta prošle godine poput munje je svjetskim medijima odjeknula vijest da je Ronaldova djevojka trudna. Bio je to velik šok s obzirom na to da je svega nekoliko sedmica ranije u svom domu dočekao blizance Evu i Matea.

Cristiano je za španski list El Mundo potvrdio šuškanja rekavši da je jako sretan što će četvrti put postati otac i kako su male bebe divne, no da još uvijek ima puno naučiti u brizi oko njih, posebno kada je riječ o mijenjanju pelena.

Mlada Georgina očito je u nekoliko mjeseci pokazala da je spremna za majčinstvo i njezini interesi poklopili su se s Ronaldovima, a on nikada nije krio da želi veliku porodicu i mnogo djece.

Kako je nosila njegovo dijete, nogometaš je prošle jeseni zaručio Georginu velikim dijamantnim prstenom, za koji je navodno izdvojio više od 200.000 eura. Romantične večere, izlasci i putovanja postali su nakon toga vrlo čest prizor na službenim profilima zaljubljenog para na Instagramu te su itekako dali do znanja svijetu da se jako vole.


U novembru je na svijet došla djevojčica Alana Martina, prvo zajedničko dijete Cristiana Ronalda i Georgine Rodriguez.

Ljeto iza nas obilježilo je Svjetsko prvenstvo u Rusiji, na kojem se takmičila i reprezentacija Portugala na čelu s Ronaldom, a sve važne utakmice tada nije propustila ni njegova zaručnica. Nakon povratka s mundijala slavni napadač donio je novu veliku odluku koja će promijeniti njegovu karijeru, ali i privatni život. Potpisao je ugovor s talijanskim Juventusom i otišao iz ‘kraljevskog’ kluba.

Iz Madrida se preselio u Torino, a s njim je stigao i ostatak porodice, zaručnica Georgina, sin Cristiano, blizanci Eva i Mateo te najmlađa kćerkica Alana Martina. Dok se njezin odabranik privikava na novi klub i suigrače, Georgina ne gubi vrijeme.

Počela se i samostalno pojavljivati na društvenim događanjima pa smo je nedavno imali prilike vidjeti na crvenom tepihu filmskog festivala u Veneciji, na koji je stigla u maniri prave filmske zvijezde. Hoće li se u Italiji nekadašnja plesačica i model posvetiti karijeri ili će prihvatiti ulogu majke i domaćice, ostaje tek vidjeti.

U svakom slučaju, 24-godišnja Španjolka uspjela je u onome što nisu njezine prethodnice – osigurala je prsten na ruci – pa se uskoro predviđa i veliko vjenčanje.