Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivanić i Govedarica uvjereni da izbori donose promjene u RS-u

gocedarica ivanic

Kandidati Saveza za pobjedu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i za predsjednika Republike Srpske Mladen Ivanić i Vukota Govedarica uvjereni su da će građani na predstojećim izborima birati bolji život i budućnost, a ne prošlosti i izolaciju.

Ivanić je naveo da je uvjeren da narod Republike Srpske ima osnovu da s tim savezom stranaka vjeruje u bolju budućnost.

-Može biti bolje stanje sa samo malo više reda. Umjesto da mislimo o prošlosti, treba da gledamo u budućnost. Umjesto da budemo izolovani, treba da budemo dio savremenog svijeta – rekao je Ivanić u obraćanju novinarima na početku predizborne kampanje.

Smatra da je neophodno fokusirati se na ekonomiju i razvoj.

-Uvjeren sam da Vukota Govedarica i ja možemo biti simboli toga i da ćemo pobijediti na izborima 7. oktobra – rekao je on.

Govedarica je istakao da su ovo izbori u kojima narod treba da dobije bolju budućnost, a ne jedna politička partija.

-Krećemo u najveću mirnodopsku bitku od postanka Republike Srpske koju ćemo dobiti i vratit ćemo Republiku Srpsku narodu – rekao je Govedarica.

Ta „bitka“ se, kaže, vodi znanjem, poštenjem, radom i odgovornošću.

Izbornu kampanju je počeo potpisom na „Ugovor s narodom“, koji je, kažu, garancija da ono što misle, to i govore, a ono što govore, to će da rade.

I lider NDP-a Dragan Čavić je rekao da ovi nisu izbori za promjenu vlasti, već stanja u RS.

– Do toga može doći samo ako se promjene ljudi koji će odgovorno voditi RS u naredne četiri godine i vratiti izgubljeno u socijalno-ekonomskom smislu, a zbog jedne nepromišljene i loše vladavine u proteklih 13 godina – rekao je Čavić uvjeren je da će građani glasanjem za kandidate Saveza za pobjedu promijeniti stanje u RS.