Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Austrijski reprezentativac

West Ham bez Marka Arnautovića mjesec

arnautovic

Austrijski reprezentativac i jedan od najboljih igrača “čekićara” povrijedio se u utorak uvečer u trijumfu njegovog tima protiv Cardiffa

Austrijski fudbaler Marko Arnautović neće nastupati za West Ham United u narednih mjesec zbog povrede zadnje lože, prenosi Anadolu Agency (AA).

Austrijski reprezentativac i jedan od najboljih igrača “čekićara” povrijedio se u utorak uvečer u trijumfu njegovog tima protiv Cardiffa rezultatom 3:1. Zbog povrede je morao napustiti utakmicu u 40. minuti.

Iz londonskog kluba su rekli da bi se sjajni napadač mogao vratiti na teren za duel trećeg kola FA kupa protiv Birminghama, koji je na programu 5. januara naredne godine.

“Arnautović ima povredu mišića i vjerovatno će pauzirati oko mjesec dana”, rekao je Manuel Pellegrini, menadžer West Hama.

Arnautović je u West Ham došao u ljeto 2017. godine iz Stoke Cityja. Tokom karijere igrao je još za Twente, Inter i Werder. Za “čekićare” je odigrao 49 takmičarskih utakmica i postigao 16 golova. U dresu reprezentacije Austrije 29-godišnji fudbaler nastupio je 75 puta uz 20 pogodaka.