BiH

Sarajevo

Veterinarski fakultet UNSA i kineski Institut veterinarstva počinju saradnju

06/12/2018

Potpisivanje sporazuma o saradnji bit će upriličeno 7. decembra

Univerzitet u Sarajevu (UNSA) najavio je za sutra potpisivanje sporazuma o suradnji Veterinarskog fakulteta UNSA i Istraživačkog instituta veterinarstva u Lanzhou Kineske akademije poljoprivrednih nauka.

Sporazum će, kako se navodi, potpisati dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić i generalni direktor Istraživačkog instituta veterinarstva u Lanzhou Hong Yin. Tom događaju prisustvovat će i ambasadorica NR Kine u Sarajevu Chen Bo.

– U okviru djelokruga i namjere Programa 16+1, između Kine i 16 država srednje i istočne Europe, u Bosni i Hercegovini bit će uspostavljen centar za veterinarsko istraživanje s fokusom na infektivne bolesti, One Health program, sigurnost hrane, dobrobit životinja, antimikrobne otpornosti – navode iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

Potpisivanje sporazuma o suradnji Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Istraživačkog instituta veterinarstva u Lanzhou Kineske akademije poljoprivrednih nauka bit će upriličeno 7. decembra u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, s početkom u 9.15 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.