Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

West Ham nudi novi ugovor Slavenu Biliću

bilic

Rukovodstvo engleskog premijerligaša West Ham Uniteda blizu je dogovora sa Slavenom Bilićem o potpisivanju novog poboljšanog ugovora.

Bilić je u junu 2015. godine na klupi “čekićara“ zamijenio Sama Allardaycea i već 15 mjeseci obavlja posao menadžera svog trogodišnjeg ugovora.

Kako britanski mediji navode razgovori o novom poboljšanom ugovoru za Bilića trebali su se održati još u decembru prošle godine, ali su prolongirani zbog lošeg starta sezone West Hama.

Međutim, od tada West Ham je u 11 premijerligaških utakmica upisao šest pobjeda i dva remija, te je poboljšanje rezultata dovelo do toga da rukovodstvo želi Biliću ponuditi novi bolji ugovor.

Navodno čelni ljudi West Hama nisu zadovoljni samo dobrim rezultatima, nego i načinom na koji se Bilić nosio sa specifičnom situacijom tokom nezadovoljstva najboljeg igrača Dimitria Payeta, koji se na kraju vratio u Olympique Marseille. Očekuje da se će u slučaju potpisivanja novog ugovora Bilić na ljeto dobiti i više novca za dovođenje pojačanja.

Nakon 26 odigranih kola u Premier ligi West Ham United se nalazi na devetom mjestu sa 33 boda. U ponedjeljak, 6. marta u 27. kolu u londonskom derbiju “čekićari“ će ugostiti lidera na tabeli Chelsea.