Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wilmots: Kada sam dobio otkaz, popio sam bocu šampanjca sa svojom suprugom

hazard wilmots

Marc Wilmots, koji je 15. jula dobio otkaz na klupi fudbalske reprezentacije Belgije, izjavio je da je popio bocu šampanjca sa svojom suprugom kada je dobio otkaz, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Kada sam dobio otkaz, popio sam bocu šampanjca sa svojom suprugom”, rekao je Wilmots za belgijske medije.

Govorio je o navikama veznjaka Rome Radje Nainggolana, koji voli pušiti.

“Nisam mu mogao to zabraniti uoči utakmica. Pa bolje da puši ispred mene nego u sobi, jer će još aktivirati požarni alarm i ode novac iz budžeta fudbalskog saveza”, kazao je Wilmots.

Istakao je također da nije istina da su igrači Belgije koristili alkohol tokom prvenstva u Francuskoj, za što ih pojedinci optužuju.

“Nije istina da su igrači koristili alkohol tokom prvenstva u Francuskoj. Hotelski bar je bio prazan. Zabranio sam alkohol. Dopustio sam jedino čašu crnog vina”, rekao je bivši belgijski selektor.

Marc Wilmots je 15. jula ove godine dobio otkaz na poziciji selektora reprezentacije Belgije koju je obavljao od maja 2012. godine.

Loš rezultat u Francuskoj i četvrtfinalni poraz od Walesa (1:3), koštali su 47-godišnjeg Wilmotsa selektorske pozicije na kojoj je dvaput zaradio naslov najboljeg trenera u Belgiji.