Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Wolfsburg dva mjeseca bez najboljeg strijelca

bas dost

Najbolji strijelac Wolfsburga Holanđanin Bas Dost pretrpio je lom kosti u lijevom stopalu te će najvjerovatnije morati na operativni zahvat i oko dva mjeseca izbivati s travnjaka, objavljeno je u srijedu na internetskom portalu aktualnog pobjednika njemačkog Kupa.

Dost je ove sezone sa sedam pogodaka u Bundesligi te po jednim u Ligi prvaka i njemačkom Kupu najefikansiji nogometaš Wolfsburga i treneru Dieteru Heckingu zasigurno neće biti lako pronaći igrača koji će nadomjestiti izostanak 26-godišnjeg Holanđanina koji je prošle sezone u 21 ligaškom nastupu postigao čak 16 golova.

Dost se u utorak ozlijedio tokom priprema u Portugalu, a prema informacijama iz Wolfsburga radi se o lomu metatarzalne kosti. Mađutim, holandski napadač će još jednom proći preglede po povratku u Njemačku, kada će biti poznato je li inicijalna dijagnoza bila tačna i hoće li Dost morati na operativni zahvat.

Prema izjavi Wolfsburgova sportskog direktora Klaus Allofsa Dost će najvjerovatnije morati na operaciju, što znači da će se najmanje šest sedmica oporavljati prije nego što se vrati treninzima.

Wolfsburg se trenutno nalazi na 7. mjestu bundesligaške ljestvice. Njemačko prvenstvo nastavlja se 24. januara, kad će Wolfsburg gostovali kod Eintrachta u Frankfurtu. Ako se prve procjene liječnika obistine, Dost će propustiti prvih osam kola nastavka prvenstva, kao i prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka u kojoj će Wolfsburg gostovati kod Genta, 17. februara. Uzvratni dvoboj u Wolfsburgu na rasporedu je 8. marta, do kada bi se holandski napadač mogao oporaviti i ponovo biti prijetnja suparničkom golu.