Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Tuzli otkriveni kradljivci automobila, vozila vraćena vlasnicima

policija fbih

Pripadnici Policijske uprave Tuzla, u saradnji sa policijom Stanice javne bezbjednosti Bijeljina, uhapsili su muškarca čiji su inicijali Đ.S. zbog sumnje da je ukrao automobil “golf tri” na području Bijeljine.

Pripadnici Policijske uprave Tuzla su u Bijeljini izvršili kriminalističku obradu nad Đ.S, koji je, u prisustvu svog branioca, priznao izvršenje sedam teških krađa i krađa automobila.

Nakon kriminalističke obrade, protiv Đ.S. biće dostavljen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzla o počinjenim krivičnim djelima teške krađe, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela teške krađe i krađe, koja su počinjena 11. i 12. januara na području Tuzle, gdje su predmeti krivičnih djela bile trgovačke radnje, garaže i automobili, policija je 12. januara u tuzlanskom naselju Slavinovići pronašla “golf dva” koji je ukraden prethodne noći u Simin Hanu.

Policija je na području Gornje Tuzle pronašla “golf tri” u kojem su se nalazili i predmeti koji potiču iz krivičnog djela teške krađe.

Operativnim radom na terenu policija je saznala da je ovo vozilo ukradeno 11. januara u Bijeljini.

U saradnji sa kolegama iz Bijeljine potvrđeni su navodi o krađi.

Daljim operativnim radom policija je u Gornjoj Tuzli pronašla automobil “hjundai acent”, kao i “fiat tipo” koji je ukraden na području Kalesije.

Vozila su nakon izvršenih uviđaja vraćena vlasnicima.

Preduzimanjem operativnih radnji na terenu policija je došla do saznanja da su mogući izvršioci ovih krivičnih djela A.G, za kojim se još traga, dok je Đ.S. uhapšen.