Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Xabi Alonso: Pritisak Bayerna na Allianz Areni je ogroman

xabi alonso

Xabi Alonso, bivši fudbaler Bayern Minhena i Real Madrida uoči prve utakmice polufinala Lige prvaka, u kojoj se na Allianz Areni sutra sastaju njegovi bivši klubovi, istakao je da će se kraljevski klub napatiti u prvom meču u Minhenu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Prva utakmica će biti veoma važna uprkos rezultatima iz četvrtfinala i iz tog razloga je fudbal i jako zanimljiv sport. Pritisak Bayerna na Allianz Areni je veoma visok i Real će sigurno patiti, ali domaćin će se morati paziti gostujućeg kontranapada jer oni znaju pogoditi i iz najmanje polušanse”, rekao je Alonso.

Dodao je i kako će u duelu ova dva tima svaki detalj igrati veliku ulogu.

“Svaki detalj će biti veoma važan i ako imate neke slabosti u bilo kojoj zoni, to može biti od velike važnosti za odluku ovog duela. U svakom slučaju, čeka nas istinski spektakl koji će riješiti najmanji detalji i trenutak inspiracije”, zaključio je Španac koji se od fudbala oprostio u maju prošle godine.

Alonso je za Real odigrao ukupno 236 utakmica i postigao šest golova, dok je u dresu Bayerna nastupio 117 puta, uz devet pogodaka.

U profesionalnoj karijeri je igrao za Real Sociedad, Eibar, Liverpool, Real Madrid i Bayern Minhen.

Prvi meč polufinala Lige prvaka između Bayerna i Reala igra se na “Allianz Areni” u Minhenu u srijedu s početkom u 20.45 sati.