Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legenda Barcelona

Xavi: Fudbal koji gledam uglavnom je dosadan

xavi

Xavi Hernandez, bivši fudbaler Barcelone i reprezentativac Španije, izjavio je za katalonske medije da je današnji fudbal koji gleda uglavnom dosadan, prenosi Anadolu Agency (AA).

Xavi, koji s 38 godina i dalje igra profesionalni fudbal u katarskom Al Saddu, planira da po okončanju igračke karijere počne da se bavi trenerskim poslom.

“Moram priznati da sam shvatio da je fudbal koji gledam na televiziji uglavnom dosadan. Mnogi timovi su oprezni i igraju monoton fudbal. Timovi koji se postave u formaciji 4-5-1 su mi jako dosadni, oni ne žele loptu. To je dobro kako bih vidio stvari koje neću raditi kada budem trener. Imam jasnu ideju kako želim da moj tim igra. Želim da dominira u utakmici, da drži loptu i bude aktivan. Tako sam igrao kada sam bio u Barceloni“, kazao je Xavi.

Sjajni vezni fudbaler nosio je dres Barcelone 17 sezona i osvojio sve što se može osvojiti u klupskom fudbalu, a izdvaja se osam titula šampiona Španije i četiri evropska naslova. U ljeto 2015. godine otišao je u Al Sad.

Za “Barcu“ je odigrao 767 takmičarskih utakmica i postigao 85 golova. Za reprezentaciju Španije, s kojom je bio svjetski i dva puta evropski šampion, upisao je 133 nastupa uz 13 pogodaka.