Fudbal

trenutno u kataru

Xavi odgovorio na spekulacije da će zamijeniti Koemana na klupi Barcelone

18/05/2021

Koeman ima još godinu dana ugovora sa "Blaugranom" ali se sve više govori o njegovom odlasku na kraju sezone, nakon što je ispao iz utrke za osvajanje naslova prvaka

Bivši vezni nogometaš Barcelone Xavi Hernandez nema namjeru vraćati se u matični klub ovog ljeta kao zamjena za trenera Ronalda Koemana.

Povratak nekadašnjeg reprezentativca Španije na Nou Camp u fokusu je posljednjih 12 mjeseci, a o tome se spekuliralo čak i prije nego što je Koeman imenovan za trenera u augustu 2020. godine.

No, on je odlučio da produži ugovor s katarskim klubom Al-Sadd, kazavši da nema nimalo istine u spekulacijama, iako je ovih dana fotografisan u Barceloni.

– Ne znam ništa o tome. Ovdje sam došao na odmor – rekao je on za Marcu na aerodromu u Barceloni nakon povratka u Španiju.

Koeman ima još godinu dana ugovora sa “Blaugranom” ali se sve više govori o njegovom odlasku na kraju sezone, nakon što je ispao iz utrke za osvajanje naslova prvaka.

Budućnost Lionela Messija mogla bi biti ključni faktor u odluci o Koemanovoj sudbini, a očekuje se da bi Argentinac nakon posljednjeg kola trebalo da krene u pregovore s klubom o nastavku saradnje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.