Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kritična situacija

River Plate ima 20 igrača pozitivnih na koronu, za sljedeći meč nemaju na raspolaganju nijednog golmana

river-plate

Situacija je toliko kritična da River Plate nema nijednog od svoja četiri golmana na raspolaganju za utakmicu Copa Libertadores u srijedu protiv kolumbijskog Santa Fea

Još pet fudbalera River Platea pozitivno je na koronavirus, čime je broj zaraženih igrača argentinskog prvoligaša povećan na 20, prenosi Anadolu Agency (AA).

Situacija je toliko kritična da River Plate nema nijednog od svoja četiri golmana na raspolaganju za utakmicu Copa Libertadores u srijedu protiv kolumbijskog Santa Fea.

Klub je u ponedjeljak izdao saopštenje u kojem se navodi da su Lucas Beltran, Flabian Londono Bedoya, Gonzalo Montiel, Leonardo Ponzio i Alex Vigo također pozitivni na COVID-19.

Ostalih 15 igrača su testirani pozitivni prošlog vikenda uoči superklasika protiv Boca Juniorsa u okviru četvrtfinala argentiskog Liga kupa. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a u penalima su bolji bili fudbaleri Boce.

CONMEBOL, koji upravlja južnoameričkim fudbalom, omogućava klubovima da u sastavu ekipe imaju do 50 igrača. River Plate sada ima 32 na raspolaganju, uključujući nekoliko igrača omladinskih timova.

Domaći mediji prenose da će klub zatražiti od CONMEBOL-a da odgodi utakmicu protiv Santa Fea.