Za Luku Modrića glasale sve “komšije”, osim jednog

luka

Luka Modrić najbolji je nogometaš svijeta, čime je hrvatski kapiten prekinuodominaciju Messija i Ronalda, a neki od najboljih svjetskih nogometaša i trenera to su jedva dočekali.

A kako to obično jest nakon ovakvih izbora u kojima pravo glasa imaju kolege, komšije, suigrači, uvijek je zanimljivo pogledati ko je za koga glasovao. Podsjećamo, pravo na glasovanje imali su novinari i navijači te selektori i kapiteni.

Za neke, ali ne za sve, kapitene iz regije Luka Modrić najbolji je nogometaš svijeta. Edin Džeko (BiH), Stevan Jovetić (Crna Gora), Bojan Jokić (Slovenija), Balazs Dzsudzsak (Mađarska), Goran Pandev (Makedonija), Samir Ujkani (Kosovo) po pet su bodova dali hrvatskom kapitenu.

Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov najviše je glasova dao Messiju pa De Bruyneu i tek onda Modriću, a za kapitena Albanije Berishu najbolji najbolji je Messi, pa slijede Salah i Modrić.

Sam Luka Modrić svoje je glasove rasporedio ovako: 1. Raphael Varane, 2. Cristiano Ronaldo, 3. Antoine Griezmann. Podsjetimo, prvo mjesto nosi pet bodova, drugo tri, a treće jedan bod.

Kad je riječ o trenerima iz šire regije Modrić je najbolji za selektore Albanije, BiH, Makedonije, Mađarske, Crne Gore, Slovenije, a za Luku je, naravno, glasovao i Zlatko Dalić koji je na drugo mjesto stavio Messija, a na treće Ronalda.

Sebijanski selektor Mladen Krstajić Luku nije uvrstio niti među tri najbolja.

Luku su na prvo mjesto stavili i kapiteni Sergio Ramos, Radamel Falcao, Leo Messi, Robert Lewandowski, Andres Guardado, Eden Hazard…

Prosinečki: Imamo dobru reprezentaciju, bit ćemo prvi (VIDEO)