Sandro Tonali

Za mladog veznjaka Brescie bili su zainteresovani svi velikani u Italiji, on je izabrao Milan

Sandro Tonali

Za bivšeg 20-godišnjeg veznjaka Brescie bili su zainteresovani gotovo svi veliki klubovi Serie A, ali je on odlučio da potpiše petogodišnji ugovor sa klubom za koji navija od djetinjstva

Jedan od najvećih talenata italijanskog fudbala Sandro Tonali zvanično je predstavljen kao novi fudbaler Milana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Za bivšeg 20-godišnjeg veznjaka Brescie bili su zainteresovani gotovo svi veliki klubovi Serie A, ali je on odlučio da potpiše petogodišnji ugovor sa klubom za koji navija od djetinjstva.

Dogovorom dva kluba predviđena je jednogodišnja posudba vrijedna deset miliona eura, otkupna klauzula vrijedi još deset miliona, dok sa bonusima Brescia može zaraditi još 15 miliona eura. Uz to, ugovorom je predviđeno da Bresci pripadne i deset posto od svakog narednog transfera.

“Sretni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Sandru Tonaliju u porodicu Milana. Uvjereni smo da može dati važan doprinos zajedničkoj izgradnji uspješne budućnosti. Vezni je igrač velike perspektive koji će znati shvatiti vrijednosti našeg kluba“, rekao je tehnički direktor Paolo Maldini.

Tonali je dijete Brescie za koju je debitovao sa 17 godina. Za seniorski tim odigrao je 89 takmičarskih utakmica i postigao šest golova. U dresu nacionalnog tima odigrao je tri utakmice. Mnogi ga u Italiji smatraju nasljednikom Andree Pirla, današnjeg trenera Juventusa.