Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uzdanica Rijeke

Zaboravljeni Kvržić prijeti Hajduku pred derbi

Zoran-Kvrzic-Nadam-se-da-cu-zaigrati-i-ponovo-zabiti-Hajduku

Iako najnoviji jadranski derbi ne nudi ni izbliza prijašnju draž, sutrašnji poslijepodnevni sudar na Poljudu između Hajduka i Rijeke itekako je utakmica s velikim ulogom.

Za Riječane prilika da dodatno upale motore za proboj prema vrhu i jednim potezom barem nakratko izbace iz takta i konkurencije rivala s juga. Za Splićane imperativi su još veći, s eventualnim novim porazom ušli bi u crveno, postali bi dio tima kojima će glavna briga biti izbjeći stresnu borbu za opstanak. Na Rujevici su ozbiljno shvatili operaciju prazan Poljud, sudeći prema treninzima atmosfera je itekako obećavajuća.

– S pobjedom u Zaprešiću stvarno smo se svi digli psihički, a iza nas je dobra priprema za najnoviju utakmicu. Nakon niza loših izdanja i rezultata ova pobjeda nam je super dobrodošla. Šteta jedino što je Lončar dobio crveni karton, ali digli smo i može biti samo bolje. Kvalitetno smo trenirali i spremni idemo na Hajduk. Vjerujem da će biti sve u redu, rekao je Zoran Kvržić, koji je kod Matjaža Keka u posljednje vrijeme malo pao u drugi plan. A često je bio napadačka i udarna igla riječke momčadi.

– Više nema lakih pobjeda. Liga deset je jako dobra. Evo, Istra nam je na Rujevici uzela bodove. Prošle godine se borila za ostanak, sada ne stoji baš najbolje, ali imaju kvalitetne igrače. Svakom mogu uzeti bodove, kao i Gorica, zaključio je Kvržić.