Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zahirović, Stevanović, Bekrić i Lendrić se družili s navijačima ‘Želje’

zeljo igraci navijaci

Fudbaleri Željezničara iskoristit će pauzu u Premijer ligi BiH za dodatno uigravanje ekipe koja do kraja sezone ima za cilj da izbori nastup u evropskim takmičenjima.

Iako su na polusezoni stajali loše na tabeli, “plavi” su na krilima nekoliko provjerenih pojačanja napravili niz od šest uzastopnih pobjeda i u potpunosti se približili vrhu ligaške tabele i pozicijama koje u narednoj sezoni donose Evropu.

Navijači “Želje” danas su imali priliku da se u “Fan Shopu” stadiona “Grbavica” druže i slikaju s igračima koji su u polusezoni došli kao najveća pojačanja – nekadašnjim bh. reprezentativcima Adnanom Zahirovićem i Miroslavom Stevanovićem, povratnikom u “plavi” dres Samirom Bekrićem, te napadačem Ivanom Lendrićem.

Nakon šest odigranih kola u dresu Željezničara svi nevedeni igrači su jedinstvenog mišljenja da je dolazak na “Grbavicu” odličan potez u njihovim karijerama, te da će ekipa do kraja sezone, kroz prvenstvo ili Kup BiH, izboriti nastup u Evropi.

Defanzivac Adnan Zahirović ističe da je od februara do aprila u BiH veoma teško igrati zbog loših vremenskih uslova i terena, ali da je pred ekipom Željezničara sigurno još bolji period.

– Atmosfera u ekipi i oko kluba je odlična. Rezultati koje postižemo nisu slučajni. Možemo biti samo bolji jer još uvijek nismo dostigli naš maksimum. Očekujem još bolje rezultate. Zadovoljan sam našom igrom, ali vjerujem da će to još bolje izgledati kada tereni budu u boljem stanju nego sada – izjavio je Zahiragić.

Samir Bekrić naglašava da je cilj Željezničara početkom drugog dijela sezone bio da vrati navijače na stadion, te da sada može reći da su uprava kluba i ekipa u tome uspjeli.

– Sretni smo što su naši navijači prepoznali lijepe stvari koje se dešavaju u i oko Željezničara. nama je najbitnije da su oni sa nama, a dat ćemo sve od sebe da tako ostane i u narednom periodu. Ipak, najbitnije je da pobjeđujemo, jer rezultati drže klub i navijače na okupu – rekao je Bekrić i dodao da ekipa trenutno igra s nekih 60 posto snage, te da očekuje bolju igru nakon što se igrači dodatno uigraju i vremenski uslovi budu bolji.

Nekadašnji bh. reprezentativac Miroslav Stevanović vjeruje da ekipa ovakvim igrama neće imati problema da ispuni ovosezonske ciljeve.

– Dogovorili smo se da razmišljamo samo o narednom protivniku. Sada razmišljamo samo o Olimpicu i gledamo da se što bolje spremimo za taj meč. Na početku polusezone svi smo gledali na Kup kao jedinu šansu za izlazak u Evropu, a sada smo u situaciji da taj cilj ispunimo i kroz prvenstvo – objasnio je Stevanović.

Napadač “plavih” Ivan Lendrić zadovoljan je nizom pobjeda koje je Željezničar ostvario u proteklom periodu, ali upozorava da je ekipa tek na pola puta od svog cilja.

– Imamo još dosta utakmica da igramo, još smo daleko od plasmana u Evropu. Blizu smo ispunjenja cilja, ali još uvijek nismo ništa napravili – rekao je Lendrić i dodao da njegovi golovi nisu toliko bitni koliko je bitno da ekipa dobro igra i pobjeđuje.

Željezničar će u okviru 23. kola premijer lige BiH 2. aprila na stadinu “Grbavica” igrati protiv gradskog rivala Olimpica. Utakmica počinje u 16.00 sati na stadionu “Grbavica”.