Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zajko Zeba zbog slabosti završio na infuziji

zajko zeba

Kapiten Slobode Zajko Zeba zbog bolesti nije otputovao s ekipom na kup utakmicu u Janju.

U izjavi za Fenu rekao je da je sinoć osjetio slabost praćenu glavoboljom, te je primio infuziju.

– Ne znam šta je uzrok, ali je u svemu prisutna i nervoza zbog posljednjih događaja u klubu. Dosta je igrača pod ugovorom, svi očekuju šta će se desiti i hoće li obaveze prema nama biti ispoštovane – kaže Zeba.

S igračima su razgovarali članovi Odbora za hitnost, ali samo jednom.

– Najgora je neizvjesnost. Plaće smo primali redovno, ali su upitni ugovori koje smo sklopili po dolasku u Slobodu. Moj ističe idućeg ljeta i ako se odredbe budu poštovale, ostat ću do kraja – dodao je.

Navodi da, suprotno nekim informacijama u medijima, nije zatražio raskid ugovora, niti je opstruirao treninge.

– Mi smo profesionalci i naš je interes da treniramo i igramo. Stanje u klubu utiče na raspoloženje, pogotovo mlađih igrača. Bitno je da odigramo što bolje do zime, pa ćemo poslije vidjeti šta će se dešavati – naglasio je Zeba.

Kaže da igrači međusobno razgovaraju i jedni druge bodre da ne posustanu.

– Uzdrmani jesmo, ali najgore je što ni nas niko ništa ne pita. Valja nam se dignuti i okočati prvi dio sezone najbolje što se može. I radi nas i radi navijača, da se ne vratimo na staro. Urađeno je dosta posla i bilo bi šteta da klub ponovo potone – kazao je.

Odlazak trenera Husrefa Musemića s Tušnja Zeba ne želi previše komentarisati.

– Njegovo je pravo da odlučuje o ostanku ili odlasku. Nisam siguran da su povici „balavaca“ s tribina jedini razlog za njegovu ostavku. Ali, nije bitan Musemić, nije ni predsjednik Husić, nisu važni ni ovi novokomponovani koji pokušavaju uzdrmati klub. Sloboda će postojati bez svih nas i bez njih i zato je važno da se sadašnja situacija što bezbolnije prevaziđe i da nastavimo gdje smo stali – zaključio je Zeba u izjavi za Fenu.