odlazi u tursku

Zakarić napušta Partizan i ide u novi klub, zaradit će i Željezničar

goran-zakaric

Kako javljaju mediji u Srbiji i Turskoj Goran Zakarić dogovorio je sve sa Konyasporom, a turski tim će za njegove papire platiti “crno-belima” 800.000 eura

Goran Zakarić u narednoj sezoni definitivno neće nositi dres Partizana.

Trener Savo Milošević nije poveo na pripreme reprezentativca BiH, a navodno razlog nije fudbalski nego činjenica da Zakarić nije htio pristati na smanjenje ugovora, te je zbog toga odlučeno da bude prodat nekom drugom timu.

Kako javljaju mediji u Srbiji i Turskoj Goran Zakarić dogovorio je sve sa Konyasporom, a turski tim će za njegove papire platiti “crno-belima” 800.000 eura. Ova informacija obradovat će i Željezničar, koji prema dogovoru iz 2018. godine, kada je Zakarić odlazio sa Grbavice ima pravo na 15 posto novca od sume za koju Partizan proda našeg reprezentativca, a to znači da će Željezničar inkasirati 120 hiljada eura kada Zakarić ode u Tursku.

Pored Željezničara i Partizana Goran Zakarić je nastupao za Kozaru iz Gradiške, Široki Brijeg, Dinamo Zagreb, Lokomotivu Zagreb, Zrinjski i Slaven Belupo. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 11 utakmica.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.